Dečak migrant ostavljen u Libiji: U Italiji PRONAŠAO majku i sestru (FOTO)

Tanjug

četvrtak, 25. 06. 2020. u 23:20

Дечак мигрант остављен у Либији: У Италији ПРОНАШАО мајку и сестру (ФОТО)

Ilustracija, AP foto

Na brodu karantin ukotvljenom u italijanskoj luci Empedokle, na kojem su smešteni migranti iz Afrike, humantitarni radnici “otkrili su” sedmogodišnjeg dečaka, poreklom iz Obale Slonovače
Na brodu karantin ukotvljenom u italijanskoj luci Empedokle, na kojem su smeštenimigranti iz Afrike, humantitarni radnici “otkrili su” sedmogodišnjeg dečaka, poreklom iz Obale Slonovače, piše dnevni list “Avenire”.


Tek u Italiji dečak je, pišelist, otkrio da su mu živi majka i sestra bliznakinja, koje su pre dva meseca sa afričke obale došle u Italiju u gumenom čamcu, i smeštene su u jedan od migrantkih kampova.


Otac dečaka je ubijen u Libiji, a majka je pre puta preko Sredozemlja morala da napravi “Sofijin Izbor“ (naslov poznate knjige o majci koja mora da odluči koje dete da spasi), povela sa sobom, devojčicu, a da dečaka ostavi u Libiji.


“Nakon što je moj muž ubijen u Libiji, nisam tamo više ni mogla ni želela da ostanem, a nisam htela da rizikujem da u moru nestanemo svi. Ostavila sam dečaka, jer je imao više šansi da preživi nego njegova sestra”, kaže majka malog migranta, prenosi list .


Dečak je bio među migrantima koje je proteklih dana od brodoloma spasila nemačka humanitarna organizacija “Si Voč” (“Sea Watch) i dovela ih do italijanske obale, gde su smešteni na brodu karantinu.


Pročitajte još: Porodica požrtvovanog dečaka migranta dobija srpsko državljanstvo


Jučeje italijanska štampa objavila da je na brodu karantinu od 209 migranata, 28 pozitivno na covid19.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije