Sportski trener i zaljubljenik u fudbal, mladi Zrenjaninac,  Aleksandar Tomić, koji je prošao  kompletan kineski scenario korona virusa i  bio svedok svakodnevne borbe kineskih lekara o naroda,  poslao je svom narodu u Srbiji,  da bude disciplinovan i poštuje savete o izolaciji.

 - Zamislite kako je teško,  biti ovde sam,  izolovan i prepušten isključivo sopstvenim mislima. Ni sam,  kada je sve počelo, nisam verovao, ali sam vrlo brzo shvatio koliko je ozbiljna situacija. Kinezi su to brzo rešili jer su disciplinovan narod,  a ubeđen sam da će i kod nas,  sve biti dobro,  izdrži Srbijo - poručio je mladi Zrenjaninac, Aleksandar Tomić iz Xiamena,  koji Kinezi zovu "Grad na moru, more u gradu", sa najčistijim vazduhom i totalno očuvanom životnom sredinom.

Kao fudbalski i trener fitnesa,  ovaj diplomirani difovac  radi u dečijoj fudbalskoj i teniskoj akademiji Jingli, kod Mr. Chena i njegove ćerke, Lili Chen.

Pročitajte još: „Strpite se tri meseca i proći će“: Vođa kineskog tima lekara za “Novosti” otkriva šta nas još sve čeka u ratu protiv korone


- Osim mene,  ovde je još pet kolega trenera iz Srbije,  svi smo dobro i psihički znatno jači,  jer smo svakodnevno preživljavali teške slike i ljudske drame - poručio je iz Xiamena Aleksandar.