KRALjEVO - U okviru serijala „Knjiga u centru“ kraljevačkog kulturnog centra „Ribnica“ u svečanoj sali Gradske uprave u Kraljevu održano je veče sa bivšim fudbalskim reprezentativcem i internacionalcem Nenadom Kovačevićem Piksijem.


Ovom prilikom, rođeni Kraljevčanin, nekadašnji prvotimac i kapiten Crvene Zvezde i internacionalac u Francuskoj, Ruminiji i Azerbejdžanu, a danas uspešan trener, koji je dres sa državnim grbom oblačio 25 puta, osim o svojoj sportskoj karijeri govorio je o knjigama koje je čitao u mladosti i o svojoj velikoj strasti prema stripovima.


- Strip je obeležio moje detinjstvo. U to vreme bili su aktuelni stripovi, sličice, klikeri... Novo vreme donelo je nove tehnologije, pa se sada knjige čitaju na telefonima, što ne može da se poredi sa osećajem kada strip ili neku knjigu držite u rukama, prelistavate, osećate miris papira... Uz fudbal i sport, strip je još jedna moja velika ljubav – kaže Kovačević.
Ističući da su strip junaci uticali na njegov odnos prema sportu, naročito na upornost i posvećenost, popularni Piksi naglašava da stripove rado čita i danas.


Pročitajte još: Gran-pri za "Talas"


- Strip šalje i veliku moralnu poruku, naglašava vrednost porodice. U njemu je stalna borba između dobrog i lošeg, pravde i nepravde – dodaje Kovačević. - Savremeniji stripovi bacili su akcenat i na problem rasizama. Strip zapravo preslikava život, odnosno stvarnost.