Lane nam dolazi uvek u isto vreme: Porodica Vasiljević pripitomila mladunče Rubi, a priča o ovoj gospođici dirnuće vas u srce (VIDEO/ FOTO)

V. MITRIĆ

sreda, 06. 11. 2019. u 15:02

Лане нам долази увек у исто време: Породица Васиљевић  припитомила младунче Руби, а прича о овој госпођици дирнуће вас у срце (ВИДЕО/ ФОТО)

POVERENjE Sa Vasiljevićima u kući i dvorištu

Porodica Vasiljević iz rađevskog sela Brštica letos pripitomila mladunče koje je pronašla u kupinjaku. Puna dva meseca hranili smo ga na cuclu, i to samo kozjim mlekom

SVAKOG dana, u isto vreme, kuću porodice Vasiljević u pitomoj Brštici kod Krupnja posećuje isti gost - gospođica Rubi! Lane koje su letos pronašli u svom kupinjaku, na imanju u susednom selu Kostajnik, redovno dolazi između devet i 10 časova, mazi se sa ukućanima i jede im iz ruke.

Glava kuće Dragan Vasiljević kaže da su lane, nakon što su ga pronašli, svi redom hranili i mazili. I on i njegova majka Milica, supruga Snežana, sinovi Todor i Uroš. Bilo je, veli, mirno kao jagnje.


PROČITAJTE I: Sa vrha visokog 4.095 metara puca pogled od kog zastaje dah: Srpski planinar nestvarne prizore sa krova Malezije "upakovao" u film (FOTO)

- Kad smo iz Kostajnika pošli u Bršticu, krenulo je za nama - priča Dragan. - Nije bilo druge, nego da ga ponesemo kući. Puna dva meseca, hranili smo ga na cuclu, i to samo kozjim mlekom, jer drugo nije htelo. Neumorno smo obigravali oko njega, da mu sve bude potaman. I ime smo mu nadenuli.

Kumovi su lanetu bili Draganova supruga Snežana i sinovi Todor i Uroš. Prvo su ga, kaže, "krstili" imenom Rudolf, misleći da je mužjak. Kada je došao njihov prijatelj Darko Petrović, vrsni poznavalac divljih životinja, rekao im je da je reč o ženki. Potom su joj nadenuli ime Rubi, a od milja je zovu Rubićka.
- Kad je malo stasalo, naše lane je otišlo je u šumu, ali nam dolazi svaki dan - oduševljeno govori Dragan.- Kad ga Uroš doziva, za manje od 10 minuta doskakuće iz obližnje šume u našu kuću. Neprestano mu ugađamo, ukazujemo svu pažnju i ljubav, i, naravno, nahranimo ga iz naših ruku.


Rubićka je ne samo naš svakodnevni gost već mnogo više od porodičnog ljubimca. Uživamo sa njim, lepo nam je zajedno i kad dođe - baš uvek nas obraduje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije