Pogledajte predivne slike naše prestonice snimljene dronom!

Novosti online

09. 10. 2015. u 11:03

Погледајте предивне слике наше престонице снимљене дроном!

Foto printskrin

Đorđe Jojkić i Stanojev Goran bespilotnom letelicom godinu dana snimali više od 40 scena glavnog grada Srbije

DA male bespilotne letilice na daljinsko upravljanje, kod nas poznatije kao dronovi, ne služe samo za izazivanje incidenata na futbalskim stadionima dokazala su i dvojica Beograđanina, koja su zahvaljujući ovom uređaju pokalazi i svoju ljubav prema prestonici. Đorđe Jojkić i Stanojev Goran su entuzijaste koje se iz hobija bave snimanjem iz vazduha i koji su snimili panoramu Beograda.

Za rad su koristili skoro identičan model drona koji je odgovoran za prekid prošlog futbalskog meča Srbije i Albanije. Snimak je napravljen minijaturnom kamerom GoPro u fullHD rezoluciji sa 60 slika u sekundi radi tečnog prikaza. Sadrži više od 40 scena Beograda snimljenih iz vazduha.

Radi se o nekomercijalnom projektu, a video snimak Panorama Beograda (iz vazduha) specifičan je jer je sniman više od godinu dana.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Cvijeta

09.10.2015. 14:37

@Oduševljen - Predivno,urađeno sa puno ljubavi. Takve momke podržati i na neki način pomoći (finansijski) u daljem radu, ako je ikako moguće, od Grada Beograda.

Jojkic

09.10.2015. 21:14

@Oduševljen - Poštovana Cvijeta. Hvala na apelu, ali mi bi bili presrećni samo kad bi zakon video da je ovakva vrsta hobi snimanja korisna za društvo, i da je to lep i koristan hobi, te kada bi zakon (čije se usvajanje očekuje uskoro) stavio snimanje iz vazduha u neke legalne okvire, i omogućio ljudima da se time bave uz naravno odgovorno ponašanje, umesto što će im zabranjivati :(

Тихомир Поповић

09.10.2015. 12:14

Београд траје, а ми проводимо кратко време у њему

Ненад

09.10.2015. 16:51

Најружнији град на најлепшем месту. Реченица коју је изговорио Корбизје у великој мери одсликава Београд. Београд је уз Јерусалим,град, који је највише рушен у историји људске цивилизације. На њему су искаљивали бес, разне xорде зла, које и данас круже над сивилом Београда. Био би арxитектонска престоница људске домишљатости и умећа, али историја је имала другачији план за Београд.

Аца

09.10.2015. 19:24

јел ово значи да сви треба да прикажу своје снимке са беспилотних летилица? Шта је овде толико сензационално, да се истиче?

Boža prorok

09.10.2015. 20:11

Beograd je divan grad ,ja seljak dugo sam NJEGOV žitelj ,nikad nism pljunuo ili bacio otpad ,ili ušarao neki zid.