OČIGLEDNO je da Dragan Đilas ne može da podnese to što Srbija ima stabilne finansije i dovoljno novca da pomogne privredi. Licemerna je i lažna njegova navodna briga za privrednike.

Ovako je ministar finansija Siniša Mali uzvratio na kritike Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde, a na račun državnog paketa pomoći privredi kako bi se sanirale posledice epidemije virusa korona.

- Čovek koji je školski primer političkog bogaćenja pravi se da razume vredne i poštene ljude, koji se pomuče za svaki zarađeni dinar, i koji su zaslužili svaku pomoć države. On koji je koristio političku moć da stekne ogromno bogatstvo sada nama licemerno deli lekcije i navodno se solidariše sa privrednicima

Mali je naglasio da ne razume šta tačno ne valja u tome što 5,1 milijarda evra ide u ruke privredi i naveo da, dok privrednici i ekonomisti pozdravljaju ekonomski program države, samo se Đilas našao pametan da ga kritikuje i da kaže da su mere "loše".

- Šta nije dobro u isplati plata zaposlenima, odlaganju poreza i doprinosa, merama za očuvanje likvidnosti i direktnoj pomoći punoletnim građanima od 100 evra? Šta je loše u tome da pomognemo svakom krojaču, pekaru, frizeru, svakom malom preduzetniku ali i onom ko zapošljava i hrani na desetine, pa i stotine porodica? - upitao je Mali.

Đilas je gostujući u "Utisku nedelje", govoreći o merama koje su preduzete u saniranju posledica epidemije, rekao da ih smatra pogrešnim, da će od njih ljudi imati koristi od maja i juna, ali da veliki deo privrede neće dočekati te mere.