Predsednik: Kosovo i Metohija će biti dominantna tema u Vašingtonu

Tanjug

27. 02. 2020. u 14:14

Председник: Косово и Метохија ће бити доминантна тема у Вашингтону

Foto D. Milovanović

Vučić je naveo i da će za zvaničnicima SAD razgovarati i o drugim važnim pitanjima, bilateralnih odnosa, ekonomskoj saradnji sa SAD
PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je da će u razgovoru sa američkim zvaničnicima, tokom boravka u Vašingtonu, pitanje Kosova i Metohije nesumnjivo dominantna kao tema, a da će se on boriti za interese Srbije.

" Imaću mnogo mnogo važnih razgovora", rekao je Vučić, dodajući da o tome može da govori tek sutra i prekostura, kada putuje u Vašington.

"Šta god da bih vam rekao... svakako će Kosovo biti dominantna tema u razgovoru sa američkim zvaničnicima", rekao je Vučić novinarima upitan za posetu SAD.

Predsednik Srbije je naveo i da će za zvaničnicima SAD razgovarati i o drugim važnim pitanjima, bilateralnih odnosa, ekonomskoj saradnji sa SAD.

"To sve ide dobro, u dobrom smeru, ali Kosovo će biti nesumnjivo dominantna tema, koja za nas nije laka, jer imamo drugačije viđenje i pogled na stvari u donosu na moje domaćine", rekao je Vučić.

Sit sam pridika i moralnih tirada iz BiH

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sit pridika i moralnih i političkih tirada iz Bosne i Hercegovine i poručio da niko ne treba da mu objašnjava kako da obavlja posao predsednika države.

Upitan da prokomentariše izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića, koje se tiču reagovanja Srbije na situaciju u toj zemlji, ali i na postupke Milorada Dodika, Vučić kaže da postoji kampanja u regionu da Srbija mora da se optuži za sve probleme.

"A kad ih pitate šta sam uradio i rekao, nema odgovora, nego što nisi sprečio Dodika? Nije moj posao ni da sprečavam ni da ne sprečavam Dodika, već da govorim u ime Srbije. Nećete vi da mi govortite šta ću da govorim u ime Srbije", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Vučić kaže i da je "sit moralnih tirada od onih koji imaju najmanje prava da mu drže pridike".

"Ali bolje da prećutim i kažem - terajte svoje, pričajte šta hoćete, ja ću da radim svoj posao i da se trudim da napravimo što bolje odnose u Srbiji", rekao je Vučić i dodao da ne vidi sreću u tome da ih opsuje ili kaže nešto loše o njima ne bi li stekao politički poen u Srbiji ili RS.

Pročitajte još - Oštra reakcija Sarajeva i poruka Dodiku: Nećemo dozvoliti secesiju, povucite zaključke Skupštine RS

Upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da vrlo blago reaguje na pretnje Milorada Dodika recesijom, Vučić je ''zahvalio" svim Bošnjacima i Hrvatima što bi da, kako kaže, obavljaju posao predsednika Srbije.

"Ja im preporučujem da se kandiduju za sledećeg predsednika, da mi ne drže moralne i političke tirade kako da se ponašam", rekao je Vučić

Kaže da mogu da mu zamere nešto kad je reč o njegovim postupcima, ali da ne mogu da mu drže pridike kako da obavlja posao predsednika.

"O tome ocenu daju građani Srbije na izborima, a ne građani nekih drugih držva", rekao je Vučić.

Zaključio je da neće izgovarati teže reči i koristiti svoju i snagu zemlje koju predstavlja da bi unosio bilo kakvu nestabilnost u "ionako krhku situaciju u regionu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Milica

27.02.2020. 18:56

Vučić će argumentovano iznositi činjenice američkim zvaničnicima o pravom stanju na KiM i položaju našeg naroda koji živi tamo.