Lešinari na zadatku: Klark se vraća na mesto zločina

Ivan Lovrić

16. 12. 2019. u 12:09

Лешинари на задатку: Кларк се враћа на место злочина

Ivan Lovrić

Nije samo Vesli Klark zarađivao na mrtvim Srbima. Njegova zemljakinja, nekadašnja državna sekretarka, Madlen Olbrajt vratila se na kosovske prostore po svoj ratni plen
DA se ubice često vraćaju na mesto zločina, potvrđuje i primer višestrukog povratnika Veslija Klarka.

Reč je o američkom generalu, glavnokomandujućem NATO snaga za Evropu koje su bombardovale SRJ, a on bio prvi operativac. Ovaj "milosrdni anđeo" najpre je kroz unosni biznis na Kosovu "ogaravio" lice tonama uglja i tako unovčio status "oslobodioca". A ovih dana dodaje i gas držeći Srbiji lekcije.

Po receptu pomalo zaboravljenog Havijera Solane, koji je ovde rasturao, pa spajao države, soli nam pamet šta nam valja činiti. Rusiju je optužio da potkupljuje političare, a Srbiji je preporučio da je se odrekne. Ovaj novokomponovani "rudar" kao da ne vidi da je naš interes da sačuvamo KiM i Republiku Srpsku, a to se ne može bez dobrih veza sa Rusijom.

Nije samo Klark zarađivao na mrtvim Srbima. Njegova zemljakinja, nekadašnja državna sekretarka, Madlen Olbrajt vratila se na kosovske prostore po svoj ratni plen. Formirajući "Olbrajt grupu" bila je specijalni savetnik predsednika Upravnog odbora kosovskog internet-provajdera "Ipko". Naravno, za pare, a ne za impulse. Šuškalo se da je brke omastio i Kristofer Del, nekadašnji ambasador SAD u Prištini, koji se "ugradio" u jedan tamošnji auto-put...

PROČITAJTE JOŠ: Opstaju i u potpunoj izolaciji: Obeležena slava manastira DevičMaterijalne koristi su imali i oni koji nisu direktno učestvovali u agresiji i koji su službovali u Prištini, kao članovi međunarodnih organizacija ili kao diplomate. Često su bili savetnici kosovskih lidera. I nije im bilo teško da tzv. kosovsku političku elitu drže u šaci, jer su dobro znali da su oni ratni zločinci. A onda se preko tih kosovskih gmizavaca lako ekonomski profitira.

Smatrajući definitivno da je Kosovo država neki zapadni lideri lakonski kažu: čija stoka, toga i livada. Znaju oni da sve dok je ovaca, biće i šišanja!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije