Brnabić: Zamolila sam Vučića da maksimalno moguće pomeri izbore, prihvatio je; Zadovoljna sam sporazumom Vlade i Pošte

Tanjug

14. 12. 2019. u 12:51

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je lično zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "maksimalno moguće" pomeri održavanje izbora, ali u skladu sa Ustavom i zakonom

Брнабић: Замолила сам Вучића да максимално могуће помери изборе, прихватио је; Задовољна сам споразумом Владе и Поште

MILICA NIKOLIĆ/TANJUG

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je lično zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "maksimalno moguće" pomeri održavanje izbora, ali u skladu sa Ustavom i zakonom.

"Mogu da kažem da je predsednik bio protiv toga, ali pošto radimo kao tim, on je verovao svom timu i prihvatio moju molbu, iako je smatrao da je za SNS bilo bolje da se izbori održe što ranije", rekla je Brnabić u Vladi Srbije.

Ona je zahvalila predsedniku Srbije što je, kaže, prihvatio njenu molbu da se izađe u susret delu opozicije i zahtevima evroparlamentaraca.

PITALA BIH FAJON DA LI SU USLOVI BILI FER 2012.

Predsednica Vlade odbacila je navode da u Srbiji ne postoje fer uslovi za održavanje parlamentarnih izbora i u prilog tome rekla da je ispunjeno 70 odsto preporuka evropskih parlamentaraca sa kojima i opozicione stranke održavaju redovne sastanke.

Odgovarajući na ocene evropske poslanice Tanje Fajon koja je učestvovala u međustranačkom dijalogu, da kada bi u nedelju bili održani izbori to ne bi bilo učinjeno u fer atmosferi, Brnabić je uzvratila pitanjem “da li Fajon misli da su 2012.godine bili fer izborni uslovi”.

“Mislim da nisu. Ja tada nisam videla nikakve opozicione medije ili medije otvorene za opoziciju. Danas je medijska scena neuporediva u odnosu na 2012., kao i birački spisak, ali i mogućnost da predstavite program i planove”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da Vlada Srbije kontinuirano radi na unapređenju izbornih uslova od juna 2017.godine.

BRNABIĆ: ZADOVOLJNA SAM SPORAZUMOM IZMEĐU VLADE I "POŠTE"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da joj je drago i da je zadovoljna što je potpisan sporazum između predstavnika radnika “Pošte” i Vlade Srbije.

“Velika zahvalnost svima koji su na tome radili. Drago mi je što su sindikati i zaposleni u Pošti zadovoljni”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije.

Ona je kazala da se nastavlja sa radom na reformi javnih preduzeća.

U Vladi Srbije juče je potpisan sporazum između predstavnika radnika "Pošte", rukovodstva tog preduzeća i Vlade, kojim se izašlo u susret zaposlenima za povećanje plata i stvoreni uslovi za prekid štrajka.

Prema njenim rečima, i na slučaju rešavanja problema u "Pošti" moglo se videti plansko plasiraju lažnih vesti i afera, jer se pisalo o starletama i pevačima navodno zaposlenim u "Pošti Srbije".

Brnabić ističe da je cilj plasiranja takvih lažnih afera da se ne bi pričalo o postignutim rezultatima i uspesima, kao što je porast broja zaposlenih, pad javnog duga i još mnogo toga.

"Moje je da pričam o rezultatima i tome sta smo uradili za građane koji su nam dali mandat", istakla je Brnabić.

BRNABIĆ: ČESTITAM GRAĐANIMA POBOLJŠANJE KREDITNOG REJTINGA

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas građanima Srbije poboljšanje kreditnog rejtinga Srbije sa nivoa BB na BB+, što znači poboljšanje kvaliteta života građana, bolje zarade, više stranih i doamćih investicija, povoljnije kamate i više ulaganja u infrastukturu, škole i bolnice.

"Za građane to znaci još više posla, kvalitetniji život i bolje zarade, više investicija i zato im čestitam na ovoj fenomenalnoj vesti", poručila je Brnabić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ona je istakla da, ukoliko se ovako nastavi, Srbija bi sledeće godine mogla da dođe do investicionog rejtinga što će, kako je ocenila, biti istorijski uspeh.

“Ovo je uspeh, ne samo vlade, predsednika Srbije, nezavisnih institucija, već svih građana poslodavaca, sindikata, svih nas koji smo radili zajedno da dođemo do ogromnog priznanja”, istakla je predsednica Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, pored nezaposlenosti koja je sada ispod 10 odsto, građane očekuju do kraja godine još povoljnih vesti, između ostalog, početak radova na izgradnji Moravskog koridora, završetak deonice na auto-putu Miloš Veliki,završetak prve faze naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu...

“Mislim da danas možemo biti ponosni i srećni na sve što smo postigli”, rekla je Brnabić.

BRNABIĆ: PREDSTAVLJANJE “SRBIJA 2025” KRAJEM DECEMBRA

Vlada Srbije i predsednik Republike predstaviće 28.decembra program “Srbija 2025”, koji sadrži sve strateški važne investicione projekte i projekte za unapređenje života građana.

Premijerka Ana Brnabić je to najavila na konferenciji za medija u Vladi Srbije, na kojoj je govorila o izbornim uslovima i poboljšanju kreditnog rejtinga Srbije.

U nizu dobrih vesti koje je predstavila novinarima, Brnabić je rekla da će na kraju godine, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, građane obavestiti i o važnim budućim planovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Alex

14.12.2019. 23:43

Ko je ovde premijer? Vucic ili Brnabicka? Ja koliko znam premijer je glavni i ima vise ovlascenja i vlasti od predsednika drzave. To je po ustavu Srbije.