Predsednik Vučić odazvao se hitnom sastanku na inicijativu predsednika Francuske Emanuela Makrona, posle kog je izjavio da Makron i Evropa žele da imaju najznačajniju ulogu po pitanju kosovskog pitanja, ali da nije došlo do "dubinskog" sastanka.


- Sigurno je da Evropa želi jasnu ulogu u daljem dijalogu Beogradu i Prištine – rekao je Vučić, ističući da je stav Srbije i dalje da prvo moraju da ukinu takse, pa da tek onda može doći do nastavka dijaloga.


- Nastavak dijaloga kada ukinu takse! Tek tada možemo da sednemo za sto - rekao je Vučić.


Kako kaže, bio je veoma realističan i pomalo pesimističan, ali i potpuno iskren.


- Nije bilo dubinskog sastanka, niti je to moguće rešiti na ovakav način - rekao je Vučić, i dodao da je Tači govorio kako će da formiraju vladu početkom decembra, kao i da je on ponovio da neće.


- Onda se Tači sam složio sa tim – kazao je Vučić.


U kontekstu „Malog šengena“, Vučić je rekao da njemu nisu preči albanski proizvođači, već kako kaže, sprski.


- Srbija ima suficit i sa Hrvatskom i sa Slovenijom. Ja o tome ne pričam nigde. Srpski političari, sem onih u opoziciji, to razumeju. Prodavaćemo sve što napravimo mnogo više svima drugima – kazao je predsednik Vučić kometarišući rezultate dvodnevnog sastanaka u Ohridu gde je dogovoren „Mali šengen“, koji podrazumeva slobodan protok ljudi i robe u regionu.


Pročitajte i: Makron iznenada pozvao Vučića i Tačija na sastanak


- Nama treba otvoreno tržište, jer želimo da budemo najjači. Zbog čega ne bi mogli da imamo brze trake za kamione i da bi se roba brže prevozila? Ne razumem šta je u pitanju i šta zameraju – pitao se predsednik Vučić nakon kritika opozcije na račun „Malog šengena“.


Marniika Tepić je optužila predsednika da je neposredno pre gostovanja u Uptiniku razgovarao sa direktorom GIM koji se povezuje sa Krušikom.


- Nisam razgovarao sa tim čovekom. To su bedni lažovi. Imam jedan telefon i to može da se proveri – kazao je predsednik Vučić za Pink.


- Jedan razgovor da sam imao sa tim čovekom znalo bi se. To može lako da se proveri – rekao je, prenosi Pink.rs.