DOBIO sam posle šest meseci poziv da gostujem na javnom servisu. Pristao sam da pričam o svemu za šta se borimo proteklih meseci. Biću u RTS-u večeras. Nisam ja u pitanju, svakog dana odgovaram na njihovapitanja. Nemam strah. Ne verujem da bilo šta mogu da urade. Moja odluka je ista - rekao je predsednik Vučić.

Podsetimo, Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu rada službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije reagovao je na novu provokaciju lidera opozicije Boška Obradovića, i zahteva od nadležnih službi da u roku od odmah uzmu u razmatranje operativne podatke koji ukazuju da se na predsednika Srbije Aleksandra Vučića priprema napad ispred zgrade RTS-a.


Lider Dveri Boško Obradović ponovo je pozvao na napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji večeras gostuje u emisiji Upitnik koja se emituje na RTS-u.


Obradović je na svom tviter profilu odmah pozvao svoje sledbenike da sačekaju Vučića ispred ulaza u televiziju, kako bi ga nešto "priupitali".


Međutim, on se ne zaustavlja pa na Tviteru i nastavlja da poziva na naislje i pominje TV Pink.


Pročitajte još: Bečić: Spremaju napad na Vučića ispred RTS


Zoran Dragišić političko-vojni analitičar kazao je da država može da reši svaki haos, ali pre svega, njena obaveza je da ne dozvoli i da do haosa i dođe.


- Ovu informaciju treba shvatiti ozbiljno. Ukoliko se desi da neko stvarno pokuša da ugrozi beznednost predsednika, onda mora i da se reaguje na vreme – kazao je Dragišić.


Kako je istakao, svako izazivanje nasilja i haosa nije dopustiv.


- Politički stav ne može da bude povod za nasilje. To je nedopustivo – naglasio je.


Dragišić kaže da je posao predsednikada obavesti narod o svemu što radi za ovu zemlju.


- Građani očekuju da ih predesdik inforiše o svemu šta je on pričao sa Palmeru, o planovima za narednu godinu, novim investicijama i radnim mestima. Njih ne zanima nasilje, a ni pretnje – naglasio je Dragišić.


Kako je rekao, dužnost predsednika je izvesti javanost o svemu što radi.


Kako reporter TV Pink javlja na Terazijama je trenutno mirno i nema gužve.


- Još uvek nema ljudi. I pored toga što je najavljeno da će se okupiti u centru - javio je reporter.


Lazar Krstić marketinški stručnjak podsetio je na ubistvo premijera Zorana Đinđića.


- Ne zaboravite da je u Srbiji ubijen jedan premijer. Ove pretnje moramo da shvatimo ozbiljno – naglasio je


Ispred zgrade RTS-a primetan je i određeni broj pripadnika policije, javlja naš reporter.


- Ispred zrade RTS-a nalazi se policija, ali i određen broj opozicionara. Ovo inače nije prvi put da se opozcionari okupljaju ispred zgrade javnog servisa, ranije su i upadali u samu zgradu - podsetio je.ĐUKANOVIĆ: MOLIM ČLANOVE SNS-A DA BUDU SUZDRŽANI! NE NASEDAJTE NA PROVOKACIJE


Poslanik SNS Vladimir Đukanović je rekao da je cilj opozcije da izazove haos i nemir na ulicama. - Apelujem na naše članove da budu smireni i ne reaguju da brane predsednika. Molim da budu suzdržani. Znam da bi se oni okupili i razjurili ih. Postoji rizik da ovi izazovu građanski sukob – kazao je Đukanović, pitajući se zbog čega nigde nema Dragana Đilasa.