KAO i prošle godine, zvanična Podgorica će i ovog avgusta imati predstavnika na obeležavanju zločinačke akcije "Oluja" u Kninu. Potvrda je stigla iz Ministarstva spoljnih poslova, kao odgovor poslaniku Demokratskog fronta Jovanu Vučuroviću.

- U skladu sa uobičajemom diplomatskom praksom, a pogotovo između saveznika unutar NATO, diplomata iz Ambasade biće i ove godine prisutan na događaju - poručili su iz MVP.

Prošle godine na proslavi "Oluje" bio je vojni izaslanik Crne Gore, pukovnik Ivan Mašulović, što je izazvalo ogorčenje srpskih stranaka, institucija i boračke organizacije.

- Prisustvovati skupu na kome se slave etnička čišćenja, ustaški zločini u "Oluji", "Bljesku", Medačkom džepu i drugim je ponižavajuće za Crnu Goru. Tamo peva jedan Tompson i njemu slični, slaveći ideologiju iz Drugog svetskog rata koja je pobila milion Srba, Roma i Jevreja. Slave se i oni koji su pobili naše ljude iz nikšićko-šavničke grupe u splitskoj "Lori" na najmonstruozniji način - ukazao je Vučurović.

Pročitajte još - Srpski generali: Optužnica je poruka Hrvata uoči obeležavanja "Oluje"!

Ogorčenje ne krije ni profesor Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. Crne Gore

- Slave se ustaški zločini nad vojnicima JNA i nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini. Neoprostivo je da je Hrvatska kao takva ušla u EU i da zapadnim demokratama ne smeta slavljenje ustaške ideologije iza koje stoji državni vrh Hrvatske, a evo vidimo i neprikriveno, već otvoreno, i Crne Gore.