Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zahvalio je danas ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu na podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je posebno zahvalio povodom glasne i dosledne podrške pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti UN kada je njen interes bio ugrožen.

On je ocenio da je situacija na Kosovu i Metohiji osetljiva i otežava nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a igranje tzv. "vojskom Kosova" izaziva ozbiljne bezbednosne probleme za čitav region, i istakao da će se Srbija odgovorno ponašati.

PROČITAJTE JOŠ - Srbin o dolasku Kfora na sever KiM: Svi smo uznemireni, ovo je prvi put da je ovoliko oklopnih vozila došlo (VIDEO)

Na sastanku je istaknuto da poseban doprinos odnosima dve bratske i prijateljske zemlje daju odlični odnosi predsednika i vrhovnih komandanata vojski Republike Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ - Haradinaj: SAD i EU da pomognu postizanju sporazuma

Ministar Vulin i ambasador Čepurin naglasili su da je saradnja u oblasti odbrane Srbije i Rusije veoma razvijena i prati ukupne odnose, kao i da je veliki napredak ostvaren u vojno-tehničkoj saradnji.

Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog učešća ministra Vulina na Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji i istakao da Moskva pridaje veliku važnost njegovoj poseti i učešću, kaže se u saopštenju.