Đilas i Šapić dali saglasnost za spot SNS-a

V.N.

19. 02. 2018. u 10:15

Polemika koja je pokrenuta zbog predizbornog spota SNS, koji je, zbog prikazivanja likova Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića bez njihovog pristanka, REM zabranio, nastavila se i juče

Ђилас и Шапић дали сагласност за спот СНС-а

Foto twitter

POLEMIKA koja je pokrenuta zbog predizbornog spota SNS, koji je, zbog prikazivanja likova Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića bez njihovog pristanka, REM zabranio, nastavila se i u nedelju.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da će ta stranka poštovati odluku Regulatornog tela za elektronske medije:

- Spot je šaljiv, nije uvredljiv, ali govori istinu. Mi ćemo poštovati odluke državnog organa - rekao je Vučić.

Sporni spot prikazuje zamišljenu situaciju u kojoj su vlast u Beogradu posle predstojećih izbora osvojili Đilas i Šapić, koji bi se, prema ideji autora, bavili opozicionim delovanjem umesto vođenjem grada. Đilas i Šapić prikazani su na portretu koji stoji u gradonačelnikovom kabinetu, i to je i bio povod za zabranu spota.

Nosilac liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Đilas u nedelju je saopštio da je "sa velikim čuđenjem" pročitao odluku o zabrani.

- Ne zbog njenog sadržaja, jer ona je doneta po nalogu onih koji su spot i napravili, već zbog činjenice da čin donošenja odluke znači da REM postoji - izjavio je Đilas, i dodao da očekuje da REM ukine odluku o zabrani.

On je istakao da se REM nije nijednom oglasio prethodnih meseci kada su televizije koje koriste nacionalnu frekvenciju na "brutalan način kršile zakon obračunavajući se sa protivnicima režima".

Na "Tviteru" se oglasio i Šapić, koji je rekao da i on daje saglasnost za emitovanje spota, da ne ispadne partibrejker.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije