Haradinaj: SAD da se uključi u rešavanje otvorenih tema Kosova

Beta

20. 11. 2017. u 13:49

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj danas je zatražio uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u rešavanje otvorenih tema u procesu evroatlanskih integracija Kosova

Харадинај: САД да се укључи у решавање отворених тема Косова

Foto Tanjug,AP Photo

PRIŠTINA - Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj danas je zatražio uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u rešavanje otvorenih tema u procesu evroatlanskih integracija Kosova.

Haradinaj je tokom konferencije za novinare sa američkim kongresmenom Eliotom Engelom u Prištini rekao da Kosovo "još uvek ima" otvorene teme, ali i da je opredeljeno za evroatlanske integracije.

"Mi tražimo vašu pomoć, pomoć Amerike a na nju će Kosovo uzvratiti najvećom pažnjom u unapređenju demokratije, reda i zakona, u borbi protiv kriminala i korupcije i za slobodno Kosovo za sve njegove građane", rekao je Haradinaj.

Navodeći da SAD ima novu vladu koja "još uvek određuje prioritete", američki kongresmen je kazao da će se odmah po povratku u SAD angažovati da se Vašington "sigurno uključi na Balkanu i Kosovu".

PROČITAJTE JOŠ - Haradinaj: Kosovo teži učlanjenju u NATO


Engel je pohvalio jučerašnji izborni proces na Kosovu a govoreći o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, kazao je da to pitanje što pre treba rešiti.

"Mislim da je demarkacija značajno pitanje koje treba rešiti, što pre tim bolje. Kosovo ne treba da bude talac ovog pitanja", kazao je Engel.

Američki kongresmen ranije danas je prisustvovao svečanoj sednici Vlade Kosova koja je održana u njegovu čast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

RUSIJA I PUTIN CE TO DA RESE

20.11.2017. 13:55

POKAZALI SU U SIRIJI, kako se resava problem s teroristima.

čiča

20.11.2017. 17:24

Nikad šiptari ništa nisu mogli da rade a da nemaju gazde, bilo da su to Turci , Talijani i a evo sad i amerikanci . Uvek je njima važno da imaju gazdu sami neznaju ni šta bi ni kako bi

Мехо Скадарлија

20.11.2017. 22:42

Брнбарић: РФ да се укључи у решавање отворених тема Косова! И Метохије. Отворити тему Скадра.

drago

20.11.2017. 23:26

@Мехо Скадарлија - Da se okruzi do Nisa pa pricajte o vasim kostima gde ste nastradali prilikom pljackanja.

ema

21.11.2017. 02:12

@Мехо Скадарлија - A za tebe Drago: 100 Ljesnjana u boj podje a 101 iz boja dodje.

Magla

22.11.2017. 04:31

Pa sta je tu problem jos bolje za Srbiju i Srbe Na razgovore pozvati Kinu i Rusiju pa nek se dokaze pravo i pravda i toj americi i britaniji kad hoce