Podrška Srpskoj listi podrška je državi Srbiji (FOTO)

D.Zečević

10. 10. 2017. u 17:20

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog sada, boravili juče u Gračanici i podržali kandidata Srpske liste za gradonačelnika ove većinski srpske opštine

Подршка Српској листи подршка је држави Србији (ФОТО)

Foto: D. Z.

Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM i Miloš Vučević potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada podržali su juče u Gračanici Srđana Popovića kandidata Srpske liste za gradonačelnika ove većinski srpske opštine.

Na tribini Srpske liste koja je povodom predstojećih lokalnih izbora na Kosovu održana u Domu kulture upućena je poruka da Srbi na Kosmetu podrže kandidate Srpske liste, što, kako je rečeno, garantuje čvrste veze sa Vladom Srbije ali istovremeno i opstanak i ostanak Srba na Kosmetu.

- Treći put za šest meseci naš narod na KiM suočen je sa izazovom izbora i suočeni smo sa izazovom i nadom mnogih da će na biračkim mestima i biračkim kutijama uspeti da razdrobe srpski korpus na KiM.Ali svaki put na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i naše države srpski narod na KiM jedinstveno i složno je izlazio na te izbore sa ciljem da sačuvamo ono što je naše. Tako se i danas u Gračanici, za koju s pravom možemo reći da je tvrd srpski orah na centrlanom Kosovu, sabiramo da kažemo da ćemo i treći put i stoti put ako treba, 22. oktobra da kažemo da je Gračanica srpsko mesto koje bira srpskog lidera koji će u saradnji sa državom Srbijom da vodimo politiku onako kako treba da bude vođena u interesu naših građana - rekao je na tribini u gračaničkom Domu kulture Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM naglasivši da su predstojeći lokalni izbori na KiM izbori na kojima se kuje vizija opstanka i budućnosti opstanka srpskog naroda na KiM.

Da se Srpska lista na tim izborima bori za nacionalne interese i politiku koju sprovodi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, kazao je na tribini i Miloš Vučević, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada, koji je u prepunom Domu kulture aplauze prisutnih upućene njemu pripisao aplauzima njegovom gradu zbog uspešne saradnje sa opštinom Gračanica.

- Svaki dolazak u Gračanici je za mene praznik jer mi pokažete koliko ste hrabri i uporni, odnosno i uporniji od nekih naših delova države i pokazujete koliko vama malo znači mnogo i koliko se nama mnogo znači daje malo u sakodnevnom životu i tako nam pokažete šta je stvarna borba i šta su stvarni problemi - kazao je gradonačelnik Vučević koji je sa delegacijom grada Novog sada prethodnih dva dana boravio u Gračanici.Da je podrška kandidatima Srpske liste za predstojeće kosovske izbore podrška državi Srbiji rekao je i i predsednik ove liste Goran Rakić,koji je kandidatu ove liste Srđanu Popoviću poručio da je njegova obaveza da u Gračanici bude više Srba nego što ih je sada.

- Uprkos svim nevoljama kroz koje smo prolazili svih ovih godina uspeli smo da opstanemo i ostanemo da izađemo mnogo jači nego što smo bili.Naša opština je možda fizički mala, ali ima veliku duhovnu i intelektualnu moć - rekao je pred prepunom salom Doma kulture u Gračanici , Srđan Popović, kandidat Srpske liste za graodnačelnika Gračanice na predstojećim lokalnim izborima.On je pozvao žitelje da ovo mesto razvijaju u grad, da poštuju pretke i gledaju u budućnost koju će, kako je rekao kreirati zajedno sa državom Srbijom.

DOČEK U GRAČANICI

Uoči tribine u gračaničkom Domu kulture, direktor Đurić, gradonačelnik Vučević i predstavnici Srpske liste posetili su manastir Gračanicu gde su ih u prepunoj porti sačekali meštani i mladi obučeni u naordne nošnje kao i oklope srednjovekovnih vitezova.Potom su svi zajedno cnetralnom ulicom prošetali do Doma kulture gde je održana tribina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Вук З.

10.10.2017. 17:31

"Podrška Srpskoj listi podrška je državi Srbiji", а Србија - то је Он!

Трајко Призренац

10.10.2017. 18:34

@Вук З. - То је јасно и овим ботовима што ти лупају минусе, али шта ћеш, људи гладни...

Hedona

10.10.2017. 22:28

Svaki dolazak u Gračanici je za mene praznik jer mi pokažete koliko ste hrabri i uporni, odnosno i uporniji od nekih naših delova države i pokazujete koliko vama malo znači mnogo i koliko se nama mnogo znači daje malo u sakodnevnom životu i tako nam pokažete šta je stvarna borba i šta su stvarni problemi.Srpskoj listi je potrebna podrška svakako. Srbija konačno ima predsednika koji svoj narod želi da izvuče iz krize.

radisa

11.10.2017. 00:06

Srpska lista se pokazuje kao politička snaga koja može da itekako utiče na život naših sugrađana na prostoru KiM, a i da bude prevaga za bilo kakva politička rešenja, a znamo da to znači i mnogo više benefita.

Janica

11.10.2017. 07:50

Ako je doba u kojem zivimo, doba vladavine prava i humanizma, to ce biti obezbedjeno i nasim sugradjanima na KiM, biracko pravo im niko ne moze osporiti. Tezimo jedinstvu i ljudi koji su na KiM imaju podrsku svog naroda, predsednika i Vlade.

Goca

11.10.2017. 09:07

Upravo tako, Djuric je sve rekao u ovoj jednoj recenici, podrska Srpskoj listi podrska je nasoj zemlji.

Goran

11.10.2017. 09:49

Srbija konačno ima predsednika koji neće odustati od Kosova, čak ni po cenu ulaska u EU!

kiki

11.10.2017. 10:01

Podrska naseg srpskog rukovodstva moze samo da doprinese ujedinjenju. Tog dana narod mora da se ujedini i pruzi podrsku Srpskoj listi. Idemo do pobede.

kacakati

11.10.2017. 10:13

Srpska lista sa ujedinjenim biracima moze mnogo da utice na politicki zivot na KiM.

Трајко Призренац

11.10.2017. 10:25

@kacakati - А да се ујединимо са онима који су против државности нелегалне "репубљике"?

sloga

11.10.2017. 10:26

Srpski korpus na Kosmetu mora da bude jedinstven i da podržava politiku administracije u Beogradu koja ih nikada više neće ostaviti na cedilu.