Saša Radulović: Pojačan odziv ruši Vučića

V. M.

24. 03. 2017. u 12:28

Saša Radulović, kandidat pokreta "Dosta je bilo": Potreban nam je sistem, a ne vođa

Саша Радуловић: Појачан одзив руши Вучића

Foto A.Stanković

NOVI predsednik, ako to bude neko od kanididata opozicije, prvo bi morao da smeni Aleksandra Vučića sa mesta šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, zatim da raspiše nove parlamentarne izbore i da građanima Srbije kaže istinu o tome u kakvom nam je stanju država.

Ovo za "Novosti" poručuje predsednički kandidat pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović. NJegova glavna poruka u ovoj kampanji jeste da je neophodna velika izlaznost da bi došlo do promene vlasti. Čini se čak da je pomiren sa pretpostavkom da on neće biti kandidat koji prolazi u drugi krug:

- Ovi izbori su referendum protiv Vučića i za promenu sistema jer oni vode u parlamentarne. Moj ulazak u drugi krug bi značio pobedu Vučića, pobedu DJB na parlamentarnim izborima i uvođenje reda. Međutim, važnije od svega je da građani izađu i glasaju jer je izlaznost bitna, ona vodi u drugi krug i u pobedu.

* Da li vaš tihi rat sa štabom Saše Jankovića škodi osnovnom cilju - ulasku opoziconog kanididata u drugi krug?

- Nismo mi ni u kakvom ratu sa Jankovićevom kampanjom. Mi smo rekli da oni nisu uspeli da animiraju dovoljno birača da do drugog kruga uopšte dođe. On nije uspeo da animira čak ni sve glasače DJB. Zato sam se ja kandidovao, da bismo proširili krug kandidata, kad već Janković i Jeremić nisu hteli da se dogovore oko jednog, zajedničkog koji bi podigao energiju i sigurno izveo ljude na birališta. Zato podržavamo kandidaturu LJubiše Preletačevića Belog jer to odlično radi i izvešće mlade apstinente.

* Jesu li ovo zapravo izbori za vođu opozicije?

- Ovo su ključni izbori za promenu sistema jer je Srbiji potreban sistem a ne vođa. Oni ne smeju da posluže za pranje petokoktobarskih biografija. Ako Vučić pobedi, Srbiju čeka još najmanje pet godina mraka. Ko god da uđe u drugi krug, a trči trku protiv Vučića, imaće našu bezrezervnu podršku.

SVI GUBE

* KOLIKI procenat glasova očekujete?

- Koliko god procenata da osvojim, ako Vučić osvoji 50 odsto plus jedan glas, svi su izgubili. Ja sam se kandidovao da podignem izlaznost, a naravno, verujem da mogu i da pobedim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije