Marušić: Podnećemo krivične prijave protiv odgovornih lica u Opštini NBGD

četvrtak, 25. 06. 2020. u 19:44

Марушић: Поднећемо кривичне пријаве против одговорних лица у Општини НБГД

Foto: I. Mitrić

Lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" pobedila je na izborima za Skupštinu opštine Novi Beograd gde smo dobili podršku 32.339 birača odnosno 42,98 odsto izašlih, rekao je Marušić
Stevo Marušić, predsednik opštinskog odbora SNS Novi Beograd rekao je povodom rezultata izbora na opštini Novi Beograd, da četiri dana nakon završetka izborne trke građani te opštine nisu dobili rezultate.

- I četiri dana nakon završenih izbora za opštinsku upravu – Novi Beograd ne može da dobije tačne rezultate glasanja – onakve kakve su građani zaslužili. Naime, na izborima za odbornike Skupštine opštine Novi Beograd održanih 21.juna 2020. godine, pobedila je SNS. Opštinska izborna komisija (OIK), u kojoj većinu ima Aleksandar Šapić, preglasavanjem je promenila izborni rezultat, kako bi SPAS dobio jedan mandat više od SNS i time sebe proglasili za pobednika opštinskih izbora.
Kao što je poznato široj javnosti, Opštinski odbor SNS uložio je prigovor na ovakav izveštaj OIK-a - rekao je Marušić.

On je naglasio da je lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" pobedila na izborina za Skupštinu opštine Novi Beograd i da su dobili podršku 32.339 birača.

- Lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" pobedila je na izborima za Skupštinu opštine Novi Beograd gde smo dobili podršku 32.339 birača odnosno 42,98 odsto izašlih - osvojivši 23 mandata za odbornike budućeg saziva SO Novi Beograd.
S obzirom na uložene prigovore Opštinskoj izbornoj komisiji SO Novi Beograd, ni danas 25.juna, nismo dobili zvaničan odgovor iako smatramo da je zakonski rok istekao. Danas nam je uručen samo zvanični statistički izveštaj OIK-a sa rezultatima sa 142 biračka mesta na Novom Beogradu, koji još uvek nisu overeni niti potpisani.
Važno je naglasiti da se prikazani podaci ne slažu sa rezultatima potpisanih zapisnika sa biračkih mesta. Uvereni smo da su u pitanju protivzakonite radnje odnosno da je na delu očigledno manipulisanje i krađa glasova kako bi se prekrojila izborna volja birača na Novom Beogradu. Iz tog razloga novobeogradski opštinski odbor SNS - odmah će podneti krivične prijave protiv odgovornih lica u Opštini NBGD - navodi Marušić i dodaje:

- Ovakva krađa glasova potvrđuje da navodi iz prethodnog perioda o protiv-zakonitim radnjama čelnih ljudi u Opštini Novi Beograd kao što su bespravna gradnja, zloupotreba službenog položaja na štetu opštinskog budžeta i novobeograđana - nisu bili neosnovani. Još više čudi očekivanje pojedinaca da dobiju poverenje građana da vode državu i zauzmu važne državne funkcije sa ovakvim bezobzirnim ponašanjem.
Na kraju, imajući na umu činjenicu da OIK Novog Beograda odbija da se izvrši provera potpisanih zapisnika sa biračkih mesta – nama nije ostavljena druga mogućnost nego da izbornu volju građana sprovedemo kroz postupak Upravnog suda, gde ćemo zatražiti proveru potpisanih zapisnika i to sa svih onih biračkih mesta gde se izveštaj OIK-a ne poklapa tim zapisnicima. Borićemo se do ostvarenja pune pobede jer jedino na taj način, sprovođenjem zakona, građani Novog Beograda mogu da se nadaju boljem životu sutra.