Igor Jurić tvrdi da će sarađivati sa tužilaštvom ako ga pozovu: Nove dokaze o pedofilu ću predati nadležnima

J. LEMAJIĆ

nedelja, 31. 05. 2020. u 20:44

Игор Јурић тврди да ће сарађивати са тужилаштвом ако га позову: Нове доказе о педофилу ћу предати надлежнима

Foto: A. Stevanović

Reč je o političaru izvan vlasti, dobro poznatom javnosti
NISAM ja ni sudija ni tužilac, ja radim svoj posao. Ako me tužilaštvo pozove, ja ću reći šta imam. Samo želim da kažem da institucije često zakažu - kaže Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić".

Za "Novosti" Jurić želi da naglasi:

- Ako i kada bude bilo novih informacija o političaru pedofilu, obavestiću nadležne institucije. To budite sigurni!

Na činjenicu da u visokim političkim krugovima postoji neko ko seksualno zlostavlja decu Igor Jurić javnosti je ukazao pre dva meseca. Kako je tada rekao, "to je osoba dobro poznata srpskoj javnosti, ali nije deo političke strukture koja je na vlasti".

- On će učestvovati u izbornoj kampanji i nuditi građanima bolji život. Određene dokaze imam, nemam svedočenja. Imam fotografije sa kamera, i to je nešto što mi nije dovoljno da bih čoveka mogao osuditi - rekao je tada Jurić.

Da među srpskim političarima postoje pedofili, Jurić je ponovio u nedelju tokom gostovanja na TV Prva. Sa pričom o političaru pedofilu, kako kaže, izašao je da bi se u javnosti pokrenula diskusija o tome.

- Priznajem da sam tada pogrešio, ali sam imao najbolju nameru. Cilj je bio da se pokrene ta tema - rekao je Jurić. - Izvinjavam se ako sam uznemirio javnost. Ja sve radim srcem, ovo je misija za koju ću se boriti dok sa živ. A tema je veoma osetljiva. Neko treba da svedoči i nekoga treba zaštititi. Ja sam odgovoran ne samo za svoju porodicu, nego za drugu decu. Svi znaju koliko je teško svedočenje protiv seksualnog prestupnika. Te žene i ta deca teško svedoče jer se plaše. Ja zbog toga vrlo dobro znam šta radim.

Jurić je potvrdio da garantuje da institucije koje su iznad njega takođe imaju informacije o pedofiliji. Kao glavni razlog zbog kog ne želi da izađe sa informacijama Jurić navodi strah za bezbednost deteta, koje zbog njegovih reči može čak da bude ubijeno.ZLOSTAVLjANjE MORA DA SE PRIJAVI

DRŽAVNA sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković insistirala je, gustujići zajedno sa Jurićem na TV da on iznese dokaze i kaže ko je političar pedofil o kome je govorio.

- Ko god da ima saznanja da je bilo ko na bilo koji način zlostavljao dete, mora slučaj da prijavi državnim organima - rekla je Popović Ivkovićeva, ističući da "neko dete pati i trpi".Komentari (1)

Niko

02.06.2020. 15:32

Ovoga kada ljudi vide... Odmah im se krv ledi u zilama... neverovatno koliko je antipatican covek... igra se serlok holmsa