ZBOG izostanka sudskih veštaka i nekih svedoka, ali i zbog proglašenog vanrednog stanja u Srbiji, odnosno nemogućnosti da se obezbede posebne mere zaštite zbog virusa korona, u Višem sudu u Beogradu odložen je pretres Beograđaninu Bošku Spasiću (44), koji je optužen za ubistvo supruge Jelene (52).

Na zakazano suđenje je iz pritvora doveden Spasić, a na pretres su stigli, osim predstavnika tužilaštva, odnosno odbrane, i rođaci optuženog, kao i novinari.

U sudnicu broj 14, koja je često tesna da primi sve zainteresovane koji žele da prisustvuju suđenju, ušli su samo zamenik tužioca i advokat optuženog. Prisutnima, koji su ostali u hodniku, sudska straža saopštila je da ne mogu da uđu u sudnicu, jer ne postoji mogućnost da oni, kao i zaposleni, budu adekvatno zaštićeni - pre svega, da budu jedni od drugih na razdaljini najmanje dva metra, što je izazvalo negodovanje prisutnih.
Spasić je optužen da je u maju prošle godine, u porodičnom stanu na Vračaru, nožem usmrtio suprugu Jelenu, a potom prerezao sebi vene. Zločin je počinio dok je njihovo dvoje maloletne dece spavalo u drugoj sobi. Spasić je, navodno, pošto je usmrtio suprugu, telefonom pozvao sestru i rekao joj šta je uradio, a onda pokušao samoubistvo.

On nije iznosio odbranu u istrazi, a na suđenju je rekao da u trenutku ubistva nije bio svestan i da se ne seća da je ubio ženu. On je, takođe, ispričao da je porodica imala finansijskih problema i da je, zbog toga, više puta pokušavao sebi da oduzeme život. U tome ga je, kako je rekao svojevremeno, sprečavala upravo supruga Jelena.

Posle zločina, mediji su izvestili da su nesrećni supružnici upali u finansijske probleme, kao i da su svakodnevni sukobi na kraju kulminirali zločinom.

- Svi smo i dalje veoma uznemireni. Brigu o dvojici dečaka preuzela je Boškova sestra, koja zajedno sa njihovom majkom živi u stanu prekoputa - ispričale su komšije porodice Spasić nakon ubistva.