Idem kod starijeg čike, dodirivala sam ga, davao mi je novac“: Dnevnik devojčice (12) otkrio monstruoznu pedofiliju u Novom Sadu!

Lj. PRERADOVIĆ

subota, 07. 03. 2020. u 09:00

Идем код старијег чике, додиривала сам га, давао ми је новац“: Дневник девојчице (12) открио монструoзну педофилију у Новом Саду!

Depositphotos

Novi detalji obljube dvanaestogodišnjakinje za koju je osumnjičen doktor Š. T. (66). Dve godine beležila šta se dešavalo između nje i osumnjičenog lekara

SASVIM slučajno pronađenim ličnim dnevnikom učenice u jednoj od prostorija novosadske Osnovne škole "Jožef Atila", koju pohađa, otkrilo se da je dvanaestogodišnjakinja žrtva seksualnog zlostavljanja od znatno starijeg muškarca, koji bi po godinama mogao da joj bude deda. Prateći trag iz dnevnika, operativci novosadske policije su došli do Š. T. (66), poznatog doktora sudske medicine.

On je uhapšen u četvrtak uveče pod sumnjom da je primoravao dvanaestogodišnjakinju da ga neprimereno dodiruje po intimnim delovima tela, a zauzvrat joj je davao novac. Njemu je određeno zadržavanje i biće priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo. Prilikom pretresa njegovog stana i vikendice na Ribarskom ostrvu, policija je oduzela mobilni telefon, tablet i računar kako bi se utvrdio sadržaj u njima.

Ono što joj se dešavalo, kako se sumnja, prethodne dve godine, odnosno od 2018, devojčica je zapisivala u svoj intimni dnevnik. Tu je, saznajemo, između ostalog napisala da "ide kod starijeg čike, i da joj on zauzvrat daje novac".

Kako nezvanično saznajemo, policiji je slučaj seksualnog zlostavljanja devojčice prijavio Centar za socijalni rad u Novom Sadu, čiji su stručnjaci obavili razgovor sa detetom.

- O onome što joj se dešavalo, devojčica navodno nikome nije pričala, već se poveravala svom dnevniku - saznajemo nezvanično. - Ko zna koliko bi trpela seksualno zlostavljanje da ta sveska nije pronađena.

PROČITAJTE JOŠ - Dete (12) primoravao na obljubu, navodno joj davao novac: Detalji hapšenja novosadskog lekara, već bio osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji


Posle saznanja o hapšenju poznatog doktora, "isplivao" je podatak da je on ranije, odnosno 2009, u Osnovnom sudu u Novom Sadu bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina, zbog nedozvoljenih polnih radnji. Po toj presudi je ovom doktoru bilo zabranjeno pet godina da se bavi lekarskim pozivom.

I pored toga, kako nezvanično saznajemo, Š. T. je dolazio na posao u Institut za sudsku medicinu gde je bio zaposlen sve do prošle godine, kada je penzionisan. Nesmetano je radio, ali dok je trajala zabrana, nije bio angažovan kao sudski veštak.


ŠKOLA SVE PREDUZELA

GORAN Utržan, direktor osmoletke koju pohađa maloletnica, tvrdi da su odmah po saznanju obavestili policiju i da je škola preduzela sve mere.

- Tim stručnjaka u školi je razgovarao sa njom - kaže direktor, navodeći da o detaljima ne može da govori zbog istrage. - Devojčica dolazi u školu, dobar je đak i mnogo čita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

vidsk

07.03.2020. 10:27

Boze dragi sta ce ta devojcica kod njega sama I to dve godine .Da li su rodjaci ili nesto drugi nista seen pise

Nemanja

07.03.2020. 10:47

Šta radi sama dve godine kod neznanog starijeg čoveka. Gde su roditelji? Ja imam troje dece na zdravlje njima mali su i ne znaju moraju biti 24hpod kontrolom. I naravno lekar kako ne nađu nekog sudiju, fudbalera, novinara.. Jednačina sa dosta nepoznatih..

драгана

07.03.2020. 14:55

@Nemanja - Dete je dete. Zamislite dete pred sobom. Dete veruje, dete je lako namamiti,prevariti, zaplašiti,ucenjivati.

Ja

07.03.2020. 16:45

@Nemanja - Gospode Boze, pa da je to tako jednostavno kao sto Vi zamisljate, nijedno dete na svetu nikad ne bi bilo seksualno zlostavljano. Cuj, sta radi , gde su roditelji... Nije zivot slikovnica gde je sve idealno i po kalupu okolnosti koji je neko zamislio, pobogu ljudi!

Није речено на шта је дете пристајало?

07.03.2020. 10:53

Оправдања аз чичу нема. Мора се, једино, призанти ад еј дете, изгледа, одлазило својевољно гдее не треба. Доказ своејевољнсоти детеета је чињееница да је две године водила дневник о томе и ћутала. Истина, за чичу нема опрвдања, а за дете има оправдања и занимљиво еј ад је деете на то пристајало. Ми из текста не знамо на шта је дете птистајало..

realno

07.03.2020. 15:40

Dnevnik pronađen sasvim slučajno, i to u školi?! Priča je puna rupa i liči na naučnu fantastiku. Više me interesuje kome je doktor zasmetao i kakvi su obračuni u pozadini ove priče.

Sasha

08.03.2020. 07:12

@realno - Pobogu, pa njemu to nije ni prvi prestup...a ti bi izgleda odmah da ga oslobodis krivice...i ne lici ovo ni na kakvu naucnu fantastiku vec nazalost na stvari koje se cesto desavaju u Srbiji. Nekada smo se cudili Americi, a sad smo postali najobicnija moralna rupa...a mozda smo i pre bili samo se nije znalo.

realno

09.03.2020. 16:52

@realno - Znam za slučaj gde je čovek odbio da učestvuje u metnim radnjama i preko noći ga proglasiše nekrofilom. I ovo je toliko šuplje i neverovatno, da će se svaki čovek, koji iole misli svojim mozgom i vidi iole dalje od onog što mu se servira, zapitati šta je istinska pozadima ove priče. Pametnom dosta.

Galeb

07.03.2020. 18:36

Devojčica je izgleda "devojčica" samo po svojim fizičkim karakteristikama i uzrastu dok inače i nije tako dete u glavi, čim joj je novac morivator.