Napastvovali mladića kraj Save pa zaćutali?: Istraga o navodnom silovanju i iznudi zbog kojih su privedena trojica Šapčana

A. DELIĆ

06. 03. 2020. u 22:33

Напаствовали младића крај Саве па заћутали?: Истрага о наводном силовању и изнуди због којих су приведена тројица Шапчана

Foto Ilustracija

Tužilaštvo: Slučaj krajnje škakljiv. Oštećeni N. P. još nije saslušan

TROJICA Šapčana - M. V. (36), I. I. (32) i S. B. (25), pritvoreni zbog sumnje da su počinili krivična dela iznuda i silovanje, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branili su se ćutanjem, saznaju "Novosti". Oni se terete da su 26. februara, kao "uterivači" duga zlostavljali N. P. (20), takođe iz ovog grada, i tom prilikom ga seksualno iskoristili.

Portparol Tužilaštva Milan Milutinović, kaže da je slučaj krajnje škakljiv, zbog čega je u ovom trenutku nemoguće iznositi bilo kakve detalje, posebno u medije. Jedino nam je rekao da oštećeni N. P., koji je slučaj sam prijavio događaj, još nije saslušan.

- Praktično, svaki ishod je sada moguć. Oštećeni će biti saslušan po zakonu i u prisustvu svog advokata čim obezbedimo uslove - rekao je kratko Milutinović, ističući da su priče po većini medija, prenete pod oznakom "jezivo", uglavnom čiste insinuacije i nagađanja.

Kako "Novosti" saznaju iz izvora bliskih istrazi, napadači su dvadesetogodišnjaka odveli na nasip kod vikend naselja, uzvodno od šabačkog starog mosta. Nad njim su se iživljavali, pretili mu i primoravali ga na oralni seks. Sve se dogodilo u automobilu kojim su se dovezli.

- Žrtvu nisu zadržali, kako se spekuliše, već je sve trajalo relativno kratko. Pustili su ga da ide svojim putem, a on je tek nakon što je prošao vikend otišao u policiju. Šta se, u međuvremenu, između njih dešavalo niko od istražnih organa ne želi da nagađa - kaže naš izvor.

PROČITAJTE JOŠ - Odvezli ga na nasip, satima maltretirali, pretili mu i iživljavali se: Detalji hapšenja trojice Šapčana, zbog tuđeg duga silovali mladića (20) ?


Prema nepotvrđenim informacijama kojima se u javnosti barata, mladić je dugovao novac šesnaestogodišnjem maloletniku. Međutim, šabački policajci, sa kojima smo razgovarali, kažu da je takva priča potpuno neutemeljena, jer smatraju da više nego duplo stariji uterivači dugova ne bi radili za, žargonski rečeno, nekog klinca, navodnog zelenaša.

- Logično je da je upravo suprotno i da im je maloletnik možda poslužio samo kao paravan da uteruju dugove. Pogotovo jer se protiv jednog od uhapšenih vodio sudski postupak pred Višim sudom u Šapcu zbog posedovanja narkotika, a njegovi advokati tvrdili su da drži drogu u kafiću da bi se malo opustio. Kroz ovu informaciju mnogo je jasnije o čemu se, zapravo, ovde radi - kažu naši sagovornici.


POZNAJE JEDNOG OD NAPADAČA

ŠAPČANIN N. P., koji je prijavio iznudu i silovanje, kako nam je rečeno, pred policijom je bio krajnje uzdržan i štur u davanju informacija. Poznaje se sa jednim od napadača, ali za drugu dvojicu čak nije mogao da navede imena. Kako su došli u kontakt i koliko dugo se poznaju, utvrdiće istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije