Pozvao ga je da izađe iz kafića i hladnokrvno mu pucao u glavu: Za ubistvo navijača “Rada” na Vidikovcu 13 godina zatvora

Novosti Online/ S. J. M.

ponedeljak, 24. 02. 2020. u 13:00

Позвао га је да изађе из кафића и хладнокрвно му пуцао у главу: За убиство навијача “Рада” на Видиковцу 13 година затвора

Foto: A. Stanković/Printskirn

Strahinja Đanković proglašen krivim za smrt Petra Arsića, a oslobođeni Ljubomir Lainović i Miloš Miladinović
VIŠI sud u Beogradu proglasio je u ponedeljak Strahinju Đankovića krivim za ubistvo Patra Arsića ispred kafića "3K" na Vidikovcu pre dve godine. On je zbog toga prvostepeno osuđen na 13 godina zatvora. Sud je oslobodio krivice Ljubomira Lainovića i Miloša Miladinovića da su sa N. N. osobom pomogli u ubistvu, a Miladinovića i za nanošenje lakše povrede. Njima dvojici je inače suđeno u odsustvu.

Đankoviću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude, dok je za Lainovića i Miladinovića ukinuto rešenje o pritvoru i naloženo povlačenje potrenica.

Kako je sudija navela Đanković je u stanju uračunljivosti pozvao Arsića da izađe napolje iz kafića i u njega sa najviše nekoliko milimetara rastojanja ispalio projektil u desni ugao usana koji mu je potom prošao kroz vrat. Arsić je na mestu ostao mrtav.

PROČITAJTE JOŠ - Ko je ubijeni Peka Arsić: Navijač "FK Rad", "žestok" momak likvidiran zbog prevlasti u trgovini drogom

- Sud smatra da je Đanković preduzeo radnje za koje je optužen. Svedoci su nedvosmisleno potvrdili d aje prišao Arsiću, da su izašli napolje i da se čuo pucanj. Jovan Andrijašević koji je bio pored Arsića je posle toga histerisao u kafiću govoreći da je "Straja ubio Peku". On je rekao i da su se nekoliko dana ranije njih dvojica sukobili - navela je sudija.

Ona je objasnila i da za Lainovića i Miladinovića nema dokaza da su izvršili dela za koja se terete:

- Nema dokaza da su oni pozvali Arsića i Andrijaševića da izađu napolje, niti da su Arsića sporečavali da pobegne. Andrijašević je bio izričit da Arsić nije bežao, niti pokušao da pobegne. Takođe, nema dokaza ni da se Miladinović nalazio iza Andrijaševića i udario ga najverovatnije pištoljem po glavi. Oštećeni nije prepoznao Miladinovića kao napadača, a Đanković je imao pištolj.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)