DEJANU M. (28), optuženom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer je u stanju teškog pijanstva i pod uticajem narkotika, upravljajući neregistrovanim automobilom marke BMV bez vozačke dozvole, 8. avgusta prošle godine udario i usmrtio Stefana Kocića, koji je pomagao čoveku kraj puta da zameni gumu, produžen je pritvor za još mesec dana.

Osim toga, pred Osnovnim sudom u Nišu, gde se vodi postupak protiv Dejana M., predloženo je da se uradi i dopuna veštačenja kako bi se veštak saobraćajne struke izjasnio oko takozvane psihičke sekunde, koja je kod optuženog bila produžena za gotovo 100 odsto zbog stanja alkoholisanosti.

Na ročištu je saslušan i Marko Mijalković, drug nastradalog Stefana, koji je kobne večeri bio s njim. On je ispričao da trenutak nesreće nije video, ali da je čuo kočenje. Takođe je zatražio da za smrt njegovog prijatelja odgovara i Mladen Davidović, čovek kome su njih dvojica prišla i pomogla mu da zameni gumu, a koji je nakon nesreće pobegao, iako je, kako tvrdi, video šta se dogdilo.


PROČITAJTE JOŠ: Tužilac u petak podiže optužnice, Davora terete za teško ubistvo, devojku za pomaganje: Maju odao DNK sa opuška cigarete?


Davidović, koji je bio pozvan da svedoči, u četvrtak se nije pojavio na sudu.

Nastavak suđenja zakazan je za početak marta.