VIŠE javno tužilaštvo u Negotinu podići će u petak optužnicu protiv Davora Pernića (35), iz sela Jabukovac, ali i Maje B. (25), iz susednog Dupljana, zbog monstruoznog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mestu Velja Vratna, 7. avgusta prošle godine - saznaju ekskluzivno "Novosti".

Iako je Maja B. posle preslušavanja snimaka razgovora, koje su mobilnim telefonom, ali i putem aplikacija sa društvenih mreža, vođeni između nje i Pernića, puštena da se brani sa slobode, u međuvremenu su se, saznaje naš list, pojavili novi dokazi koji ovu Dupljanku povezuju sa mestom zločina!

Ekskluzivne informacije do kojih je došao naš list ukazuju da su, u nastavku istrage, nedaleko od mesta zločina na salašu kod Jabukovca, pronađena dva opuška od cigareta, a na jednom od njih pronađen je DNK Maje B. Da li je i drugi opušak bacila ova žena, znaće se nakon dodatnih analiza.


PROČITAJTE JOŠ - OVO JE UBICA IZ JABUKOVCA: Hladnokrvno pobio Kazimiroviće, na društvenim mrežama fotografije u uniformi i sa puškama


Petak, 14. februar, maltene je poslednji datum za podizanje optužnice protiv Pernića. Jer, već tri dana kasnije, ističe šest meseci otkako se Davor nalazi u istražnom zatvoru. Ako se, dakle, do tog datuma ne bi podigla optužnica, po zakonu, on bi morao da bude pušten da se brani sa slobode!

Naš list saznaje da će protiv Pernića biti podignuta optužnica zbog teškog ubistva, a protiv Maje B. zbog saučesništva u zločinu. Ako se oglase krivim, ovom Jabukovčaninu, ali i ženi iz Dupljana, preti kazna i do - 40 godina zatvora, zbog svireposti prilikom izvršenja monstruoznog zločina na salašu Kazimirovića!


Davor Pernić

Nakon što je Služba za specijalne istražne metode MUP Srbije okončala veštačenje mobilnih telefona Pernića i Maje B., na kojima su se, uz razgovore između njih dvoje, nalazile i njihove prepiske, fotografije i poruke sa društevnih mreža, ustanovljeno je da nema dokaza koji bi Maju B. doveli u vezu sa masakrom na salašu. Sve se, međutim, promenilo kada se među dokazima pojavio opušak na kom su izolovani tragovi DNK ove žene iz Dupljana.


PROČITAJTE JOŠ - MASAKR U JABUKOVCU: Pobio četvoro komšija zbog 500 evra?!


UBIJENI SA 10 HITACA

KAZIMIROVIĆ je ubijen sa pet hitaca. Njegova majka Dragica pronađena je kako leži na samo pet metara od sina ispred trema, a bila je pogođena sa dva metka u glavu. Pored nje je, kako je utvrđeno, ležala Dragana Jozeljić, koju je zločinac, takođe, "overio" sa dva metka u glavu. Ljubinka Oprikić ubijena je tako što joj je ubica pucao u usta.

Maja B.


PROMENIO ISKAZ

Pernić je, najpre, tvrdio, da je zločin počinio sam, i to zbog para, jer je verovao da Kazimirović na salašu čuva pozamašnu svotu novca. Kasnije je, međutim, promenio iskaz i kao saučesnika označio Maju B. rekavši da je bila njena ideja da počine zločin.