Podneskom od 5.2.2020. godine Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je da se protiv okrivljenih M. J, B. A, Z. S, M. M i P.Ć odredi pritvor na osnovu člana 211 stav 1 tačka 2 ZKP, dok prema okrivljenom Miodragu Poledici nije stavljen predlog za pritvor, već mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima.

Odlučujući o predlogu, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je, dana 05.02.2020.godine, nakon saslušanja osumnjičenih B.A, Z.S, M.M, P.Ć, doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 (trideset) dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke u skladu sa članom 211 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, dok je prema M.P određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima i posećivanja određenih mesta na osnovu člana 198 stav 1 i 2 Zakonika o krivičnom postupku u vezi sa članom 197 Zakonika o krivičnom postupku.

PROČITAJTE JOŠ - Priveden i državni sekretar u ministarstvu: Nova hapšenja u vezi sa zloupotrebama u PD “Infrastruktura železnice”

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću iz člana 21 stav 4 ZKP Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

PROČITAJTE JOŠ - Nisu ni radili rekonstrukcije pruga, umesto novih stavljani polovni pragovi i šine: Detalji hapšenja u "Infrastrukturi Železnica", Poledica "proklizao" na Pančevcu

Osumnjičenim M. J, B. A i P. Ć stavlja se na teret izvršenje produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 stav 3 u vezi stav 1 Krivičnog zakonika u vezi čl. 61 Krivičnog zakonika, osumnjičenom M. P. krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju iz čl. 359 stav 1 Krivičnog zakonika u vezi čl 35 Krivičnog zakonika, osumnjičenm Z. S i M. M. po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom iz člana 228 stav 1 Krivičnog zakonika u vezi člana 61 Krivičnog zakonika.