U PORODIČNOJ kući u selu Veliko Središte kod Vršca Jon N. (64) je nožem ubio svoju bivšu suprugu Vendutu N. (54), potom zapalio njihov dom i obesio se o traktor parkiran u dvorištu. Zločin se dogodio u četvrtak uveče, a tela su pronašli vatrogasci koji su došli da gase požar u Vinogradarskoj broj 72.

Prema prvim informacijama, vatrogasci su primili poziv u četvrtak oko 22 časa da gori jedan objekat u Velikom Središtu. Kada su stigli, proverom prostorija u različitim delovima kuće pronašli su dva tela, a bilo je očigledno da vatra nije bila uzrok smrti.


Beživotno telo Vendute pronađeno je ispred porodične kuće, pa se pretpostavlja da je iskočila kroz prozor u pokušaju da pobegne od bivšeg supruga. On joj je zadao više fatalnih uboda nožem, a zatim je zapalio kuću. Njegovo telo vatrogasci su pronašli obešeno o traktor, a ekipa Hitne pomoći, koja je izašla na mesto ubistva i samoubistva, mogla je samo da konstatuje smrt obe osobe. Pretpostavlja se da je motiv zločina bila ljubomora.

Tragovi krvi ispred kuće, unutra garež: Prvi snimci i fotografije stravičnog zločina kod Vršca


Kako saznajemo, Venduta i Jon razveli su se u novembru ove godine, a prema nezvaničnim informacijama ona ga je prijavila za nasilje u porodici nakon čega mu je izrečena zabrana prilaska.

Reporteri "Novosti" u petak su u porodičnom domu, u kom se dogodio zločin, zatekli jeziv prizor. Vatra je potpuno uništila unutrašnjost, a nameštaj i odeća su bili razbacani po čitavoj kući. Na betonskoj stazi u dvorištu i dalje su bili vidljivi tragovi krvi.

STRAVIČNO Spaljena kuća u kojoj se dogodio zločin Foto Ž. Knežević

Prema rečima prvih komšija, Jon i Venduta su se u Veliko Središte doselili pre deset godina iz Malog Središta, i bili su u dobrim odnosima sa svima. Delovali su kao skladna porodica i niko nije mogao ni da pretpostavi da bi Jon mogao da učini ovako svirep zločin.

- Nemam nijednu lošu reč da kažem za njih, ni za njihovu decu. Svi smo u šoku i ne možemo da poverujemo da se ovo dogodilo. Znali smo da su se razveli, ali da će Jon da uradi ovako nešto... Nije delovao kao nasilan čovek, i koliko znam nikada nije imao problema sa zakonom - rekao je, za "Novosti", jedan od komšija.

STRAVIČNO Spaljena kuća u kojoj se dogodio zločin Foto Ž. Knežević

Ubijena Venduta N. bila je rumunska državljanka sa odobrenim trajnim boravkom u selu Veliko Središte. Jon je bio zaposlen u javnom preduzeću "Srbijašume", dok je njegova bivša supruga često odlazila u Italiju da radi, a pre nekoliko dana vratila se u Veliko Središte. Zbog bolesti, poslednjih dana bila je u bolnici iz koje je puštena u četvrtak.

TROJE DECE

IZA Jona i Vendute ostala je ćerka, koja ja u osmom mesecu trudnoće i uskoro bi trebalo da se porodi. Venduta je iz prvog braka imala još jednu ćerku i sina.