NA groblju u Odžacima, u ponedeljak je sahranjena Nikolina S. (17), koja je umrla u subotu, 21. decembra, najverovatnije od posledica konzumiranja droge. Nikolina je oko 7.30 ujutro nađena sklupčana ispod bicikla na ulazu u svoju porodičnu kuću. Hitno je prevezena u somborsku bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Policija je uhapsila S. R. (26), zvanog Stiv, iz Odžaka, pod sumnjom da je Nikolini omogućio korišćenje droge. Navodno je Nikolina kod njega provela noć, posle koje nije uspela da uđe u kuću.

Za nesrećnu devojku njeni vršnjaci kažu da su svi znali da se još od osnovne škole drogirala pušeći marihuanu, a poslednjih godina bila je navodno na heroinu. Njeni roditelji imaju troje dece iz prethodnih brakova, a Nikolina je najmlađe od njihovo troje dece iz zajedničkog braka.

Pročitajte još - Nikolinini džepovi bili puni lekova: Stevan R. iz Odžaka priveden jer je davao narkotike preminuloj devojci

- Njeni roditelji jesu dobri ljudi, majka radi u tri smene u fabrici, a otac je univerzalni majstor po kućama i po terenima, ali su je negde "ispustili". Bežala je od kuće, a pušila je cigarete kad je išla u drugi razred osnovne škole. Kad je ocu skrenuta pažnja na to, on je raširio ruke i rekao: "Ne znam šta da joj radim" - priča jedan od poznanika porodice.

Drugi sugrađani smatraju da je Nikolina bila žrtva lošeg društva.

- Bila je divno dete, komunikativno, ali je iz te druželjubivosti i spremnosti da učini nešto neobično verovatno lako posegla za drogom, od koje više nije mogla da se otrgne, iako pričaju da je pokušavala da se odvikne - kaže nam jedna komšinica.

Nikolina S. Foto Fejsbuk

Ona ističe da je Nikolina bila od one dece koja brzo odrastu i misle da je ceo svet njihov.

- Bila je lepotica. Izgledala je starije od svojih vršnjaka. Rano je poletela, ali je brzo i pala. To je strašna tragedija za njene roditelje, ali ako su znali da se drogira, morali su znati i da to neće izaći na dobro - kaže ova žena.

Mladi Odžačani navode da je njihov grad prepun droge i da se "zna ko su krupne zverke" za prodaju narkotika, ali je, kažu, uhapšen sitni diler Stiv, takođe uživalac opijata.

Glavna ulica u Odžacima

JOŠ SE ČEKA OBDUKCIJA

U Policijskoj upravi u Somboru kažu da tačan uzrok smrti 17-godišnje Odžačanke i dalje nije poznat, jer još nisu stigli rezultati obdukcije. Tek na osnovu njih, tužilaštvo u Somboru će preduzeti dalje mere.