Teška nesreća: Automobilom udario u spuštenu rampu, a zatim podleteo pod voz

NovostiOnline

30. 11. 2019. u 13:57

U saobraćajnoj nesreći koja se u petak dogodila na pružnom prelazu u Velikim Crljenima nastradao je D.B. (60)

Тешка несрећа: Аутомобилом ударио у спуштену рампу, а затим подлетео под воз

Ilustracija / Foto D. Dozet

U saobraćajnoj nesreći koja se u petak dogodila na pružnom prelazu u Velikim Crljenima nastradao je D.B. (60) koji je upravljao vozilom marke "hjundai", aranđelovačkih registarskih tablica.

To vozilo kretalo se iz pravca Ibarske magistrale ka Velikim Crljenima, kada je iz zasada neutvrđenih razloga ne poštujući upozoravajuću pružnu signalizaciju, delimično udarilo u rampu na pružnom prelazu koja je bila spuštena i zatim se sudarilo sa vozom koji je u tom trenutku prolazio industrijskom prugom.

Voz se nakon sudara zaustavio tek posle 350 metara.

Ovaj pružni prelaz je pod video nadzorom JP EPS u cilju obezbeđenja železnice, a prema nezvaničnim informacijama pravovremenom reakcijom Monitoring centra u Obrenovcu ekipe hitne sluzbe i policije izašle su na lice mesta u najkraćem roku.

Na mestu događaja danas nije bilo vidljivih tragova nesreće, a sva neophodna signalizacija na ovom pružnom prelazu funkcioniše besprekorno.(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

mi

30.11.2019. 14:15

bahatost za volanom, mislio ako seo u dzip da mu niko nista ne moze, cuj i rampa ga nije mogla zaustaviti, tek je "morao" voz......

Djokica

30.11.2019. 21:01

@mi - Ukoliko se angažuje veštak iz Niša , koji za decembarsku tragediju Okrivi mašinovodju , pod hitno menjati saobraćajna pravila. Železnica Srbije da narediaßinovodjama da, pteventive radi, obavezno koče jer nadobudni vozači imaju preča posla.

alfa...!

01.12.2019. 14:02

@mi - Pa rekoše,da mašinovođa nije svirnuo vozaču autobusa,zato nije stao jer nije video voz,inače bi stao,iako su bila dva saobraćajna znaka,Andrejin (Andrejev) krst i stop znak.Rezultat nesreće,izgiboše putnici,osam nevinih života nestade u momentu,da ne pominjemo povređene putnike...

Dušan

30.11.2019. 15:19

Mora se početi žestoko naplaćivati kazne u saobraćaju. Jedino rešenje da se uvede red. Non stop komentarišem kako je u Srbiji vožnja katastrofa. Svi negdje žure. Svaki dan kada otvorim večernje novosti neko nastradao u saobraćaju ali baš svaki dan. Zašto država čuti i ništa ne poduzima. Zašto.

Dory

30.11.2019. 20:58

@Dušan - Dušane, kada se pomenu kazne, šta se događa? Svi urliču i psuju na državu, kako uopšte država smije i jednu kaznu naplatiti... Zar nije tako. Na Zapadu sve udaraju po džepu i nema bune. Nažalost Srbi su divlji. Čudan je to mentalitet. Samo oštrim kaznama se može naučiti redu. Ali koliko bi Srba išlo sa testerama na vlasti? Šta bi se dogodilo kada bi kazne i zakoni bili kao npr. u Švajcarskoj? Švajcarci su ponosni što imaju takav zakon i kazne. A Srbi? Cio medij podržava sav nered! Zašto?

драгана

30.11.2019. 18:21

Eh ,tw.mašinovođe.što ne gledaju kud voze i ne koče na vreme. Biće lakše kada sa suvozemnog pređemo na vazdušni saobraćaj.Vozači, podsečajte se pravila u saobraćaju i pogotovu je poželjno da ih poštujete.Šinska.vozila uvek imaju prvenstvo prolaza.Andrejin krst ili krsrača na groblju.

alfa...!

01.12.2019. 13:52

@драгана - Vama udaraju minuse,oni koji imaju kupljene vozačke dozvole...

драгана

01.12.2019. 15:43

@драгана - Jasno. Nije istina uvek na strani plusića ,drugim rečima.Samo neka stavljaju minuse i neka voze.Dalje od prve lokomotive - teško da će. Nije do države, vlasti i sličnog. Do nas je 90 posto onoga što nam se dešava i kako živimo.Kako razmišljamo - mnogo nam je dobro.

milan

07.12.2019. 12:35

@драгана - Kad je rampa u kvaru nemaju prednost,zato nema nezgoda kad je rampa podignuta a voz prolazi .

alfa...!

01.12.2019. 13:50

@Mile - Ne,nego mašinovođa mu nije svirnuo,kao što mašinovođa nije svirnuo autobusu,gde je ubijeno 8 putnika,a da ne pričamo o povređenim putnicima...

Ljilja

02.12.2019. 17:24

Na pruznom prelazu Vladimirovac/put PA-VS/, svake nedelje neko polomi rampu.Postoje znakovi-ok, ali na samoj rampi nema signalizacije.Fenjer bi dobro dosao u 21.v.Nije mi jasno, da , ako je svake nedelje polomljena- ko je kriv? Svi vozaci ili ...?Medjunarodni put ka Rumuniji?!!!!!!!!!!