Suđenje za ubistvo pevačice: Pitali su Zorana u sudnici otkud Jelenina krv u njegovim kolima, a on im je detaljno objasnio

N. B.

05. 11. 2019. u 19:31

Суђење за убиство певачице: Питали су Зорана у судници откуд Јеленина крв у његовим колима, а он им је детаљно објаснио

Foto Ž. Knežević

Zoran Marjanović dva sata je kao optuženi za ubistvo supruge Jelene davao iskaz pred sudskim većem
Zoran Marjanović dva sata je kao optuženi za ubistvo supruge Jelene davao iskaz pred sudskim većem. Detaljno je opisivao šta se sve dešavalo te 2016. od momenta kada su on i Jelena, kritičnog dana, krenuli na nasip, pa sve do saznanja u policiji da je ona ubijena i da je baš on osumnjičen da je izvšio taj zločin.

Advokat odbrane je postavio pitanje koje se tiče prisustva Jelenine krvi na zadnjem sedištu njegovog automobila marke "mercedes".

-Nije mi samo jasno kako je ta krv pronađena tek tokom četvrtog veštačenja. Jelena je imala povredu u februaru te godine kada je ubijena. Išla je u bolnicu da vidi majku i pukla joj je guma. Stajala je pored kola i kako niko nije želeo da stane da joj pomogne, ona je počela sama da otvara gepek i vadi alat za menjanje gume – kazao je Marjanović i dodao da se tada dogodila nezgoda, da je joj jedna od ploča u prtljažniku zbog tereta pala na ruku i posekla je.

Marjanović je kazao i da ne može tačno da se seti da li je tu povredu fotografisala Janinim tabletom ili svojim telefonom, ali da zna da ju je poslala jednoj od svojih sestara. Takođe, postoje i poruke o toj povredi - rekao je Marjanović.

Ovo je, inače, jedan od detalja optužnice koji je u više navrata spominjan tokom njene pripreme, pa potom rušenja i ponovnog pisanja.

Za mnoge to je, praktično, glavno pitanje za Marjanovića, budući da prisustvo krvi u gepeku automobila može da ukaže na to da je, eventualno, telo ubijene žene prevoženo automobilom.

Marjanović se osvrnuo i na druge detalje koji se spominju tokom celog procesa.

On je objasnio i kako se osećao kada je primetio njen nestanak.

- Kada sam video da nema Jelene palo mi je na pamet da joj je pozlilo, da je negde pala jer je tih dana postila. Kasnije kada sam čuo da je pronađen njen mobilni, pomislo sam da je oteta.

Nisam ni mislio da se sve ovako završilo.

Na pitanje sudije da li nosi naočare ili sočiva Zoran je odgovorio da ih ne nosi jer mu je vid dobar. Međutim dodao je da nakon udarca u potiljak, koji je zadobio u policiji, povremeno gubi periferni vid.

Dodao je i da čuje dobro, da ima savršen sluh.

Zoran je ispričao da je po dolasku u policijsku stanicu u 29. novembar išao na poligrafsko testiranje.

-Kada su me vratili u kancelariju došao je jedan inspektor i rekao mi znali smo da si ti. Nisam znao o čemu se radi. Zatim me je uhvatio za kosu i lupio u glavu u zid, govoreći priznaj čime si je ubio. Udario me je i u vrat.

Tako sam saznao da je moja žena mrtva. Nisu verovali da nisam kriv.

Na pitanje sudije Jelene Škulić šta Zoran misli koji je razlog svega što se desilo on je odgovorio:

-Ne prođe veče a da ne razmišljam šta je motiv, šta je ona nekome skrivila da na tako životinjski način bude ubijena. To je ženica koja se nikada ni sa kim nije posvađala. To je učinio ili teški psihopata ili neko ko je bio opsednut njom.

Marjanović je rekao da su mu u policiji po prijavljivanju Jeleninog nestanka sugerisali da proveri njene mejlove i poruke na Fejsbuku.

On je kazao da je on ranije sa njom čitao šta su ljudi slali na fanpejdž stranu ističući da su se mogle pročitati svakakve poruke.

Od onih u kojima su je podržavali pa do pretećih.

Međutim kako je rekao oni tome nisu pridavali nikakav značaj.

Marjanović je rekao da je sutradan otišao da je traži sa bratom i potonjom snajom tamo gde je pronađen telefon. Kazao je da su razgrtali šiblje, bilo je blata i vode. Naišli su na veliku gomilu šuta pa su morali da odustanu od dalje potrage.

On ističe da bio je u istoj garderobi na dan nestanka kao i sutradan kada je otišao ponovo da je traži, a u toj odeći otišao je u policijsku stanicu.

Tamo se presvukao pošto su mu njegovi doneli čistu odeću, a ta garderoba poslata je na veštačenje.

-Policija je došla kod nas kući, odneli su u džakovima njenu garderobu, računar i sve ono što bi im bilo od koristi da bi rešili slučaj - kazao je Marjanović.

On je objasnio da na nadlaktici desne ruke ima tanku ogrebotinu, da se povredio kod kuće u svom studiju a da je tu ogrebotinu zadobio dan-dva pre ubistva. Čak nije ni osetio kada se ogrebao.


POSETE U PRITVORU

Ćerka Jana je dva puta bila u poseti ocu dok je bio u pritvoru. -Nije me puštala sve dok je trajala poseta. Pričala mi je sve šta radi, sa kime se druži... ispričao je Marjanović i dodao da su sa psihologom razgovarali kako da joj saopštimo šta se dogodilo njenoj majci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije