Nišlija N. V. (34) ranjen je u ponedeljak veče nešto posle 19 sati u sačekuši na uglu ulica Sremske i 21. maja. On je odmah zbrinut u niškom Kliničkom centru, a, kako nam je tamo rečeno, nije životno ugrožen.

- Zadobio je prostrelne rane desne potkolenice, vitalno je stabilan i van životne opasnosti je. Dijagnostika je nastavljena - kažu u KC Niš.

Prema rečima očevidaca, on je neposredno pre pucnjave izašao iz teretane, a napadač je, sa kapuljačom preko glave, istrčao iz mraka, odnosno iz ulaza jedne stambene zgrade prekoputa velnes-centra, i odmah počeo da puca. Ispalio je u N. V. osam metaka, a, prema prvim saznanjima, samo dva su ga pogodila.

PROČITAJTE JOŠ: UŽAS U NOVOM MILOŠEVU: Čovek upucan u kući, tvrdi da ga je ranila žena (FOTO)

Kako saznajemo, on je policiji poznat odranije, a u februaru prošle godine je uhapšen jer se šest godina predstavljao kao pripadnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i uzimao novac. Sumnja se da je reč o opomeni, jer je na njega pucano i kad je pao, ali napadač nije hteo da ga pogodi u vitalne delove tela. Prema nekim informacijama, N. V. je napadača gađao torbom u nameri da se odbrani.

Ranjeni mladić se do prošle godine punih šest godina predstavljao kao pripadnik Bezbednosno-informativne agencije dovodeći građane u zabludu da će svojim položajem uticati da ostvare različite interese, za šta je trebalo da mu daju novac.

Policija je tada sumnjala da je N. V. na ovaj način prevario više građana.


Foto: J.Ćosin

Foto: J.Ćosin