SLUČAJ trudnice Tamare M. (23), koja je preminula 1. avgusta u Kliničkom centru Niš, podigao je Kruševac na noge. Mlada Kruševljanka izgubila je tešku bitku za život u sedmom mesecu trudnoće, a spasa, nažalost, nije bilo ni za njenu bebu.

Kako saznajemo, nadležni će u Opštoj bolnici Kruševac početi da utvrđuju sve okolnosti koje su prethodile tragediji, a u KC Niš predočavaju za "Novosti" da je pacijentkinja primljena pre 10 dana u stanju već razvijene sepse. Samo je u jednom trenutku došlo do poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja, ali je, uprkos svim preduzetim merama, trudnica preminula u četvrtak, u 16.35. Nešto ranije urađen je abortus, budući da je konstatovano da nema srčane radnje ploda, pa su lekari pokušali da spasu majku.

Sve što se dešavalo pre 23. jula, kada je Tamara M. primljena u KC Niš, detalji prethodnog lečenja i praćenja celog slučaja u Opštoj bolnici u Kruševcu, biće poznati posle kontrole.

- U vezi sa lečenjem pacijentkinje Tamare M., naložila sam unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada, a obaveštena je i inspekcija Ministarstva zdravlja - predočava, za "Novosti", dr Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu.

Tamarina porodica, rodbina i prijatelji ne mogu da veruju šta ih je zadesilo. Pre mesec i po dana Tamara je ostala bez majke, koja je, kako saznajemo, preminula od posledica šloga i otkazivanja rada srca.

PROČITAJTE JOŠ - KBC NIŠ SE OGLASIO ZBOG PREMINULE TRUDNICE I NjENE BEBE: Ovo je najveća frustracija za lekara

- To je jedna divna porodica, vrlo vezana, a majka je bila baš privržena ćerci, toliko se radovala njenoj sreći sa dobrim momkom, trudnoći i rađanju unučeta, ali, nažalost, nije to doživela, a sada nema ni ćerke ni deteta - pričaju, za "Novosti", prijatelji porodice. - Inače su obe bile vesee prirode. Svi su teško podneli smrt majke, koja je sama nakon smrti supruga podizala dvoje dece, ćerku i sina, a tek ovo niko ne zna kako će bliski pregurati.

Pokojna trudnica je bila student. Prema saznanjima "Novosti", poreklom su iz Gnjilana, odakle su došli 1999. godine, a otac je bio pripadnik vatrogasno-spasilačke jedinice. Preminuo je 2005. godine.

Tamara je sahranjena na Kruševačkom groblju.

PROČITAJTE JOŠ - TUGA U NIŠU: Porodilja i beba umrle od sepse, lekari se 10 dana borili za njihov život


PORODICA

NA fejsbuk i instagram profilu preminule Tamare brojne su zajedničke fotografije njene porodice, a T. M. je često objavljivala i fotografije iz detinjstva, gde je kao devojčica na slici pored rano preminulog oca, i one gde je zajedno sa bratom i roditeljima. Među novijim objavama su fotografije nje i majke, kojoj je porodica davala parastos pre samo nedelju dana.