Kruševljanka T.M. koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, preminula je u četvrtak u niškom Kliničkom centru, a nije preživela ni njena beba. Kako saznajemo, ona je u Niš iz kruševačke bolnice, stigla pre desetak dana i to u stanju septičkog šoka. Povodom ove užasne tragedije oglasio se i Klinički centar Niš.

- Pacijentkinja je primljena 23. jula u stanju već razvijene sepse sa respiratornim distres sindromom i poremećajem zgrušavanja krvi, što su pokazatelji razvijene sepse. Odmah po prijemu priključena je na aparat za veštačku ventilaciju, kako bi se podigao nivo kiseonika u krvi i urađena je kompletna dijagnostika tokom čitavog lečenja. Konsultovani su urolozi, nefrolozi, pulmolozi, infektolozi i klinički farmakolozi, a u cilju spasavanja života pacijentkinje - saopštio je dr Dragiša Ljubenović, načelnik Intenzivne klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Kako dodaje, na tren joj je bilo bolje.

- U jednom trenutku došlo je do poboljšanja njenog stanja. Ranije istog dana konstatovano je da ne postoje srčane radnje ploda, nakon čega je indukovan abortus, ne bi li se spasio život pacijentkinje. Međutim, pored intenzivne terapije i napora lekara, preminula je 1. avgusta u 16.35 sati. - rekao je dr Ljubenović.

On je dodao da uz sve razumevanje, pre svega za bol koji oseća porodica zbog gubitka, mora da kaže da su ovakve situacije i lečenje ovakvih pacijenata najveća frustracija koju doktorima i medicinskom osoblju na intenzivnoj nezi može da se desi.

Podsetimo, T.M. će biti sahranjena danas. Pre samo mesec dana, nesrećnoj ženi preminula je i majka.