HAPŠENjE POLICIJSKOG INSPEKTORA U VRANjU: Na veštačenju pet telefona

J. S. - Z. U.

četvrtak, 11. 07. 2019. u 06:45

ХАПШЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ИНСПЕКТОРА У ВРАЊУ: На вештачењу пет телефона
Saša Stojiljković (40) u čijoj je porodičnoj kući u okolini Preševa pronađen 21 kilogram marihuane, na saslušanju se branio ćutanjem

INSPEKTOR vranjske policije Saša Stojiljković (40) u čijoj je porodičnoj kući u okolini Preševa pronađen 21 kilogram marihuane, u sredu se branio ćutanjem u Višem javnom tužilaštvu u Vranju. Njemu je sudija za prethodni postupak, na predlog nadležnog tužioca, odredio pritvor do 30 dana.

Pored droge, tokom pretresa objekata koje koristi ovaj pripadnik odeljenja kriminalističke policije, pronađeno je i pet mobilnih telefona, koji su poslati na veštačenje i analizu. Za neke od njih sumnja se da su "specijali", a za ove aparate zainteresovalo se i Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu.

Inače, tokom istrage, koju je vodio Sektor unutrašnje kontrole MUP Srbije sa Stojiljkovićevim kolegama iz Uprave kriminalističke policije, otkrivene su i bliske veze ovog inspektora sa ljudima iz kriminalnog miljea. Reč je o Dejanu Nikoliću, zvanom Kantar, i Milošu Milovanoviću.


PROČITAJTE JOŠ - DETALjI PRETRESA U OKOLINI PREŠEVA: Policijski inspektor "pao" sa 21 kg droge!


Njih dvojica, prema operativnim podacima policije, deo su većeg narko-ganga iz Vranja. Postoje indicije da se bave drogom u međunarodnim razmerama. Prvi je preživeo i "sačekušu", a drugi se sklonio iz Srbije kada je sa zaplenjenom tonom kokaina u Rumuniji, povezan njegov najbliži saradnik.

Stojiljković, važi za policajca koji je relativno brzo napredovao. Njegove kolege su uglavnom bile iznenađene zbog hapšenja. Završio je policijsku akademiju, a posle izvesnog vremena postavljen je za komandira stanice u Preševu. Ubrzo je počeo da radi u Upravi kriminalističke policije, odeljenje u Vranju. Važio je za uzornog policajca, kasnije i inspektora.


STAN U ALBANIJI

PREMA nekim saznanjima, bilo je primetno da Stojiljković ima više para i da je za kratko vreme stekao pokretnu i nepokretnu imovinu, koju nije mogao da zaradi od policijske plate. Navodno, kupio je stan u Novom Sadu, ali i u Albaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Збуњен

11.07.2019. 12:52

Јој јадан. Па сад ће да робија са људима које је до јуче лично он хапсио, пленио имовину, јурио, посматрао, рекетирао итд. Јој кукала му мајка...