Policijski inspektor pao sa 21 kg droge!

J. S. - Z. U.

09. 07. 2019. u 13:39

Полицијски инспектор пао са 21 кг дроге!
Sektor unutrašnje kontrole MUP Srbije uhapsio Sašu Stojiljkovića (40), pripadnika UKP u Vranju. Privedena još dvojica Vranjanaca koji se dovode u vezu sa jakom kriminalnom grupom

PRIPADNICI Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije uhapsili su u utorak Sašu Stojiljkovića (40), policijskog službenika Uprave kriminalističke policije (UKP) u Vranju, nakon što je kod njega pronađena veća količina narkotika. Kako nezvanično saznajemo, privedena su još dvojica Vranjanaca, koji se dovode u vezu sa jakom kriminalnom grupom iz ovog grada.

Pretresom pomoćne prostorije u dvorištu porodične kuće ovog policajca, u okolini Preševa, inspektori su pronašli i zaplenili pet paketa marihuane, težine oko 21 kilogram. Stoiljkoviću je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu za krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Stojiljković je radio kao inspektor u Odeljenju kriminalističke policije (OKP) Policijske uprave u Vranju. Prema nezvaničnim saznanjima on je bio zadužen upravo na suzbijanju narkotika, a dovodi se u vezu sa Dejanom Nikolićem zvanim Kantar i Milošem Milovanovićem. Oni navodno pripadaju kriminalnim krugovima u Vranju i povezani su i sa albanskim mafijašima iz Severne Makedonije i Kosova i Metohije.

Brojne kriminalne aktivnosti vezuju se za Nikolića. On je u Vranju poznat i kao vlasnik kockarnica. Bio je hapšen 2012. godine kao deo grupe koja je navodno stajala iza serije paljenja automobila i drugih incidenata u Vranju. Ubrzo je pušten na slobodu.

Dve godine kasnije našao se na meti, kako se tada tvrdilo, "profesionalaca", koji su njegov auto digli u vazduh. Jedva je preživeo, a zbog teških povreda amputirana mu je noga. Eksplozivna naprava bila je podmetnuta ispod njegovog "audija Q7", a aktivirana kada je ulazio u vozilo. Posle oporavka, kako tvrde upućeni, vratio se "poslovima".

Miloš Milovanović je trenutno, prema nekim informacijama, van Srbije. On je "lokalni biznismen", koji se u ovom miljeu nalazi od pre nekoliko godina. Spekuliše se da je nalogodavac paljevine vozila konkurentske firme "5D" u selu Panevlje, ali za to još nema dokaza. Kako nam je rečeno, nije mogao biti podvrgnut bukalnom brisu jer se ne nalazi u zemlji. Prema nezvaničnim informacijama i za jednog i za drugog se vezuju poslovi sa narkoticima.


PRETRESI ŽANDARMERIJE

DEJAN Nikolić je čest gost lokalnih kafića, a ta mesta, kao i poslovne objekte neretko pretresa Žandarmerija. U nedavnoj akciji nagađalo se da je upravo on meta, ali tada navodno nisu pronađeni nikakvi dokazi, niti je saopšteno da li je neko uhapšen.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Rajlovac

09.07.2019. 14:12

Alu ni jednog Albanca iz Preseva, Velikog Trnovca, policija nikad nije uhapsila zbog droge, ili bilo cega drugog!!! Od 10 Srba u Presevu, jednog smo uhapsili. Bravo!

Nadjeno koferce

10.07.2019. 06:43

@Rajlovac - Znas ti vrlo dobro sta je covek hteo reci: Ne valjaju SAMO Srbi drogu u tom kraju nego i ostali i to verujem daleko vise!

dobrovoljac

09.07.2019. 16:42

i treba taj radi sa neprijateljem puni dzepove teroristima ."Kupujmo srpske proizvode"

Toma

10.07.2019. 08:46

@vitez - Presevo Sever Kosova, zanimljiva geografija. Pre komentara bar se potrudi izguglaj malo gde se sta nalazi.

goran

09.07.2019. 18:16

Bas cudno...hahaha...cast izuzetcima ali sigurno 70 njih je korumpirano ako ne nesto drugo.

ACA B.

10.07.2019. 12:44

Pripadnik uprave kriminalisticke policije ocigledno nije dao deo kolegama pa je zato uhapsen.