DNK OSLOBODIO KOLEGE SUMNjE, SUPRUGA ŽRTVE KAŽE: Znamo da je ubijen pa obešen

M. NIĆIFOROVIĆ

petak, 17. 05. 2019. u 11:02

ДНК ОСЛОБОДИО КОЛЕГЕ СУМЊЕ, СУПРУГА ЖРТВЕ КАЖЕ: Знамо да је убијен па обешен

Rifat i Mirsada Tiganj

Ponovljena istraga o smrti Rifata Tiganja, posle devet godina bez rezultata. Analizirani tragovi zaposlenih u klanici gde je pronađeno telo

NI nakon ponovljene istrage, koja je prošle godine otvorena u novopazarskom tužilaštvu - skoro deceniju od smrti Tutinca Rifata Tiganja (27), i dalje je misterija da li se on obesio, kakva je bila zvanična verzija policije i pravosudnih organa, ili je ubijen, u šta sumnjaju veštaci i njegova porodica. U međuvremenu, analizom DNK tragova utvrđeno je da kolege iz klanice nisu doprinele njegovoj smrti.

Iz Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, koje vodi novu istragu, u četvrtak je nezvanično saopšteno da su konačno urađene i završene DNK analize uzoraka, sačuvanih od pre deset godina. Reč je o tragovima svih potencijalno "sumnjivih" iz klanice u Tutinu, gde je Rifat radio i gde je pronađen mrtav. Iz VJT kažu da predmet nije zatvoren i da se i dalje radi na ovom slučaju.

PROČITAJTE JOŠ - Devet godina skrivano ubistvo?


Supruga žrtve kaže da nema dileme da je Rifat zadavljen, masakriran, pa tek onda tuđom rukom obešen.

- Nema ni govora o samoubistvu, a to su uostalom potvrdili i veštaci - istakla je Mirsada Tiganj. - Očekujemo veštačenje još nekoliko vrlo interesantnih osoba za koje sumnjamo da imaju veze sa Rifatovom smrću. Očekujemo da istraga nastavi da traži ubicu ili ubice sve dok ih ne pronađe. Što se porodice tiče, mi nikada nećemo stati. Ako bude trebalo, ići ćemo u Ministarstvo pravde, pa i do predsednika države.

PROČITAJTE JOŠ - SMRT MESARA: Znala sam da je ubijen, ali nisam mogla to da dokažem

Podsetimo, polovinom prošle godine Rifatova supruga Mirsada slučajno je pronašla obdukcioni nalaz iz marta 2009. godine, za koji nije znala da postoji. U njemu se nedvosmisleno tvrdi da je njegova smrt bila nasilna, da se on nije obesio i da je najverovatnije ubijen tupim predmetom, pa potom obešen da bi se insceniralo njegovo samoubistvo. Tada je na videlo izašla i činjenica da je policija odmah tražila da se uradi DNK analiza 13 radnika klanice koji su bili sa njim u kontaktu, ali da je tadašnji istražni sudija Višeg suda u Novom Pazaru iz nepoznatih razloga to odbio. Predmet je zatvoren, a porodici je saopšteno da je Rifet izvršio samoubistvo.


NALAZ SLUČAJNO PRONAĐEN

SMRT Rifata Tiganja je nasilna (gušenje stezanjem vrata zamkom koju je aktivno zatezala živa snaga) i u sudsko medicinskom smislu je ubilačkog karaktera stoji, između ostalog, u nalazu sudskog veštaka dr Ljubiše Božića, specijaliste sudske medicine iz Nacionalnog kriminalističkog tehničkog centra u Beogradu. Nalaz je dospeo u javnost nakon što ga je prošle godine slučajno, raspremajući sobu svog bolesnog svekra Hasa, pronašla Rifatova supruga Mirsada. Bolesni otac pokojnog Rifata ne zna ko mu je i kada doneo ovaj papir, niti su u porodici znali da on postoji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dejan

17.05.2019. 11:14

Razumem ...udavljen pa obešen ...ali MASAKRIRAN , apsolutno ne pije vodu ...jer masakriraran podrazumeva druge povrede na telu , pa i odsecanje delova ...to svakako niko nebi mogao da sakrije ...

vera

17.05.2019. 12:04

Budite istrajni i ne odustajte. Mnoga samoubistva su zapravo ubistva samo korumpirane osobe zarad vlastitog interesa staju u zastitu ubica i zlocinaca.Pokoj dusi ubijenog Rifeta. Vama porodici zelim da se nadju i procesuiraju ubice vaseg Rifeta.

mutna posla

17.05.2019. 14:38

Uf, ovde nešto DEBELO smrdi. Čim se ovoliko zataškava, neko moćan je upleten u ubistvo pokojnog Rifata. Porodici želim dobro zdravlje i da istraju u borbi za pravdu.