Devet godina skrivano ubistvo?

M. NIĆIFOROVIĆ

petak, 01. 03. 2019. u 13:32

Девет година скривано убиство?
Rifat Tiganj iz Tutina pretučen pa zadavljen 2009, a porodici rečeno da se obesio na radnom mestu. Istraga pokrenuta tek u julu 2018, kada je supruga pronašla obdukcioni nalaz. Advokat: Predmet je posle zločina završio u nečijoj fioci

PORODICA Tiganj iz Tutina, devet godina je mislila da je njihov Rifat izvršio samoubistvo, a tek u julu 2018. saznali su da je ubijen na monstruozan način u firmi za preradu mesa. Stravična istina otkrivena je kada je njegova supruga Mirsada pronašla obdukcioni nalaz, raspremajući sobu svog svekra Hasa. U njemu je pisalo da su joj nepoznate osobe pretukle muža, pa ga zadavile na radnom mestu! Za to vreme, istraga praktično nije ni vođena.

Sa obdukcionim nalazom porodica Tiganj se prošlog leta obratila tužilaštvu u Novom Pazaru koje je tek tada, devet godina od zločina, pokrenulo istragu. Niko ne zna šta su čekali toliko vremena i zašto ništa nije urađeno na rasvetljavanju ovog slučaja, iako je bilo potpuno jasno da se radi o ubistvu.


PROČITAJTE JOŠ: UBISTVO KOD SJENICE: Počelo suđenje bračnom paru

- Istraga je još 2009. godine zaustavljena ubrzo nakon zločina i završila je u nečijoj fioci - ističe advokat Munever Kuč koji radi na ovom slučaju. - Činimo napore da saznamo ko je to uradio. Jedino je tada jedan inspektor MUP-a tražio saglasnost tužioca da se uzmu DNK profili 13 sumnjivih osoba. Tužilac i istražni sudija sve do prošle godine to nisu radili. Na našu inicijativu Više tužilaštvo je nastavilo istražni postupak i nadamo se da ćemo do maja imati neke rezultate. Nadam se da će Rifatov otac, supruga i troje dece, napokon dočekati pravdu.

Obducent je zaključio da je Rifat prvo pretučen tupim predmetima, jer su na telu bile vidljive povrede. Nakon toga, zadavljen je u mesarskoj radnji u kojoj je radio. Onda je konopcem obešen za tavan kako bi ispalo da je sam sebi presudio. Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da u ovom zločinu nije učestvovala samo jedna osoba.

Mirsada Tiganj

- Za sve ove godine ništa nismo znali, mislili smo da se Rifat ubio i pitali se zašto je digao ruku na sebe - kaže Mirsada Tiganj. - Niko nam nije rekao šta se desilo, nismo znali da je obavljena obdukcija, niti da nalaz uopšte postoji. Izveštaj o uzroku smrti je bez objašnjenja predat mom bolesnom svekru. On nije znao šta prima i šta u njemu piše.


PROČITAJTE JOŠ: HAPŠENjE U LESKOVCU: Tukli muškarca, pa ga na silu odveli i držali u podrumu

TUŽILAŠTVO ZANEMELO

VIŠE tužilaštvo u Novom Pazaru javnosti još nije objasnilo zašto na ovom slučaju ništa nije rađeno devet godina i ko je možda pokušavao da sve zataška i prikrije zločin. Novopazarci se nadaju da će se tužilaštvo ipak oglasiti ovih dana i objasniti o čemu se radi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Kiki

01.03.2019. 13:40

Neko se debelo potrudio da se ovo ubistvo zataška. Porodici želim da istraju u svojoj borbi za istinu.