Ostao je bez mame i tate, lekari se bore za njegov život i zvaće se - Vuk!

S. BABOVIĆ

12. 01. 2019. u 09:00

Остао је без маме и тате, лекари се боре за његов живот и зваће се - Вук!

"Fijat" u kojem su bili Stefan Ilić i Jovana Milenković Foto S. Babović

Beba je u četvrtak na svet došla na Odeljenju hirurgije u Kruševcu. U roku od samo 24 sata ostao je bez oba roditelja posle saobraćajne nesreće na putu Kruševac - Kaonik

CELA Srbija se moli za zdravlje bebe koja je u četvrtak na svet došla na Odeljenju hirurgije u Kruševcu i koja je u roku od samo 24 sata ostala bez oba roditelja posle saobraćajne nesreće na putu Kruševac - Kaonik. Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa, podlegla je u petak ujutru teškim povredama zadobijenim u udesu, u kojem je na mestu nastradao njen suprug i otac dečaka Stefan Ilić (26). Kako smo čuli od porodice Milenković, ako se beba izbori sa povredama od kojih je leče u Centru za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac - zvaće se Vuk!

PROČITAJTE JOŠ - JEZIV SUDAR KOD KRUŠEVCA: Teško povređenoj ženi se bore za život, beba rođena carskim rezom na "veštačkim plućima" (FOTO+VIDEO)

Biće to prava pobeda jedne jake "zimske" bebe, koja je ostala bez oca, koji se našao za volanom "fijata", i bez majke, koja je sedela na zadnjem sedištu kada se njihovo vozilo direktno sudarilo sa autobusom "Jugoprevoza".

PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA KOD KRUŠEVCA: ANĐELI NEKA IH ČUVAJU! Prijatelji i rođaci neutešni posle Stefanove pogibije

Kraj Jovane je u "fijatu" sedela i njena rođena sestra Teodora Milenković (20), dok je na mestu suvozača bio njihov otac Saša Milenković. Njegova rođena sestra, Jasmina Golubović, koja je udata i živi u Mozgovu kod Aleksinca svedoči za "Novosti" o razmerama tragedije koja ih je pogodila.

VOZAČU PRITVOR DO 30 DANA OSNOVNI sud u Kruševcu je posle saslušanja osumnjičenog, a na predlog javnog tužilaštva, odredio pritvor vozaču autobusa Bojanu I. zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Naložene su i obdukcije tela nastradalih, kao i vanredni tehnički pregled autobusa "Jugoprevoza" iz Kruševca.

- Mališan se spasao od smrti, ali, eto, nije video roditelje, nisu ni oni njega - kroz plač govori Jovanina i Teodorina tetka Jasmina. - Svi se pitamo šta bi bilo da nisu baš u tom trenutku krenuli ka Kruševcu, ali sudbina je htela da sedne baš iza svog Stefana i da oboje nastradaju!

Jasmina strahuje kako će Teodora prihvatiti da je izgubila stariju sestru i zeta.

- Teodora se toliko radovala Jovaninoj trudnoći. Umela bi da joj poljubi stomak i da onda oseća trzaj bebe kao neki odgovor - priča Jasmina.

Baka Nadežda Milenković kaže nam da je prethodne noći sanjala unuku Jovanu. Starica je sa pokojnim suprugom brinula o Jovani i Teodori, kako bi pomogla sinu Saši, koji je pre 15 godina postao samohrani otac.

- Sanjam je kao da ulazi u sobu i pitam kako je beba, da nije gladna, ona odgovara da se pobrinula za to - govori nam baka Nadežda.

Stefan i Jovana

- A dobri su bili, Stefan i Jovana. Zavoleli su se, bili su duže od godine zajedno. Kad je Jovana zatrudnela, on je došao da živi kod nas. Radio je na građevini, kao mehaničar, bio je vredan.

TEODORA NE ZNA ZA JOVANU PORODICA Milenković pokušava na sve načine da od Teodore,koja se od posledica sudara oporavlja u Opštoj bolnici u Kruševcu, sakrije istinu o stradanju njene sestre Jovane. - Telefon nije kod nje, sve je to negde ostalo u kolima, reći ćemo joj kada bude bila spremna, mislim da još nije trenutak - kaže Saša Milenković.

Milenkovići su ceo četvrtak proveli u bolnici sa prijeteljima i Stefanovom familijom. I u petak su, sve do ranih jutarnjih sati, verovali i nadali se da će Jovana preživeti. I lekari su vodili veliku borbu da porode mladu pacijentkinju i održe je u životu uprkos izuzetno teškom stanju. Ali povrede su bile jače.

Beba je na svet došla carskim rezom, sa znacima loših vitalnih parametara i odmah je reanimirana. Kada su joj lekari stabilizovali stanje, hitno je prevezena u Centar za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac, i nastavili da se bore za život mlade majke.

Lekari su zbog komplikacija ponovo uveli Jovanu u salu u toku popodneva i sve do zadnjeg trenutka Srbija se molila za trudnicu koja je trebalo da se porodi 24. januara. U nedelju će Milenkovići organizovati njenu sahranu, na lokalnom groblju u Đunisu, dok će Stefan biti sahranjen usubotu u rodnom Parunovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

МИЛАН

12.01.2019. 09:44

Мали борац Вук нека је жив и здрав.Само ако су му родитељи већ живели заједно, умрли заједно...зашто их за име драгог Бога не сахране заједно?

Sonja

12.01.2019. 10:12

Izuzetno mi je teško pala ova tragedija . Plačem dok ovo pišem. Iskreno saučešće porodicama i molba Bogu i svim Svecima . I molba Svetom Ostroškom Vasiliju da spasu malog Vuka. .. Ova deca su se toliko volela da su i u smrt krenula zajedno pa mi nije jasno zašto ih zajedno i ne sahranite .....

KG

12.01.2019. 10:17

Budi pravi Vuk malisa, pobedi za svoje roditelje i pobedjivaces i nadalje u zivotu u svakoj borbi!!!!

Rale

12.01.2019. 11:13

potpuno nejasno,zbog cega ih razdvajaju,zbog cega ne pocivaju jedan pored drugog,nisu bili u nikakvoj zavadi,pa da ih malisan ako sve prodje kako treba posecuje na jednom mestu ,a ne od groblja do groblja,stvarno nisu mi najjasniji stavovi porodica!!!???