NOŽEM UBIO OCA: Krvavih ruku gledao uviđaj

J. J. BALjAK

utorak, 11. 09. 2018. u 10:42

НОЖЕМ УБИО ОЦА: Крвавих руку гледао увиђај

Policija ispred kuće u kojoj je ubijen Dragan Đurković

Lečeni narkoman iz Bele Crkve Janko Đurković (34) jutros u porodičnoj kući usmrtio oca Dragana (63) sa više uboda nožem. Komšije kažu da su otac i sin i ranije imali nesuglasice

JANKO Đurković (34), lečeni narkoman i šizofreničar, jutros je sa više uboda nožem usmrtio oca Dragana (63) u porodičnoj kući u Ulici Dejana Brankova u Beloj Crkvi. Nakon svirepog zločina bez opiranja se predao policiji, koja mu je odredila zadržavanje od 48 sati. Motiv ubistva za sada je nepoznat, ali smo saznali da je između oca i sina i ranije bilo nesuglasica.

U istom dvorištu sa Đurkovićima žive još dve porodice, koje su, najverovatnije, pozvale policiju i Hitnu pomoć. Nesrećnom čoveku nije bilo spasa. Preminuo je na licu mesta. Ubica je nakon toga, prema svedočenju komšija koje su čak sa njim razgovarale, seo na mostić preko- puta kuće.


PROČITAJTE JOŠ:
PODIGNUTA OPTUŽNICA: Usmrtio oca, držao telo dva dana u gepeku, pa ga zakopao na njivi

- Sedeo je ispred moje kuće, dok je policija, neznajući da je on tu, radila uviđaj u njegovom domu. Još nisam znao o čemu se radi. Prišao sam mu i video da je krvavih šaka i kolena. Bio je unezveren. Rekao mi je da se napio i da je pao. Onda su došli da ga uhapse. Sam im je pružio ruke da mu stave lisice - prepričava komšija Dule Paunović.

Svi u kraju kažu da je Janko bio čudan, ali miran. Voleo je da vozi rolere i nikada nije radio.

- Pre desetak godina se predozirao i jedva izvukao živu glavu. Od tada se lečio u psihijatrijskoj bolnici. Redovno je pio lekove, koji su ga "usporili". Bio je u nekom svom svetu, ali se uvek kulturno javljao svima. Šokirani smo ovim zločinom - dodaje druga komšinica.

Belocrkvani govorkaju da se i ranije sukobljavao sa ocem, za kog ističu da je bio izuzetno fin i vredan čovek. Problem je uvek bila droga. Ne znaju da li ga je Dragan zbog tih nasrtaja prijavljivao policiji. Inače, tokom uviđaja, iz kuće Đurkovića policija je iznela dve katane.


PROČITAJTE JOŠ:
Tražio pare od oca, pa ga iskasapio sa 20 uboda (FOTO)

MAJKA UMRLA PROŠLE GODINE

ĐURKOVIĆE je lane zadesila tragedija, kada je Jankova majka Ljiljana umrla od gušenja, nakon što je jela čvarke. Tada su otac i sin ostali da žive sami, dok je sestra Emina nakon udaje otišla u drugi kraj Bele Crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Tata Gnu

11.09.2018. 11:25

А онај што је избо полицајца, у Вршцу,пре пар дана?