Usmrtio oca, držao telo dva dana u gepeku, pa ga zakopao na njivi

D. NOVKOVIĆ

četvrtak, 28. 06. 2018. u 10:37

Усмртио оца, држао тело два дана у гепеку, па га закопао на њиви

Kuća porodice Ljubenović u Kučevu / Foto: D.Novković

Tužilaštvo u Požarevcu tereti Aleksandra Ljubenovića da je ubio Srećka Ljubenovića. Ukoliko se dokaže krivica, preti mu 15 godina robije
VIŠE javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Ljubenovića (24) iz Kučeva, zbog sumnje da je 21. maja 2013. godine, jednim hicem iz pištolja, ubio svog oca Srećka Ljubenovića (43). Ukoliko se tokom glavnog pretresa u Višem sudu, dokaže njegova krivica, njemu preti kazna od pet do 15 godina zatvora.

PROČITAJTE JOŠ - Najstariji sin ubio oca!

- Okrivljeni je oca ubio jednim hicem iz pištolja “crvena zastava M-88 luger”, kalibar 9 mm. Metak je ispaljen u levu slepoočnicu udaljenu od cevi pet centimetara, dok je žrtva ležala na bračnom krevetu. Posle toga telo je uvio u čaršav, prekrivač i dve plave cirade. Zajedno s majkom, ubacio ga je u gepek “mercedesa”, gde je Srećko ostao dva dana - navodi se u optužnici.

PROČITAJTE JOŠ - Otkriveno ubistvo posle pet godina: Uhapšeni supruga i sinovi (FOTO)

Kasnije su optuženi i njegova majka telo odvezli na njivu, vlasništvo njenog dede, i tamo ga zakopali. U tome su im pomagala dvojica meštana, kojima su rekli da zakopavaju uginulu svinju, obolelu od trihineloze.

Za ovaj zločin saznalo se tek krajem aprila ove godine, kada je telo i pronađeno, nakon iskopavanja na njivi. U početku se mislilo da je zločin počinila Srećkova supruga, ali je istraga pokazala da je izvršitelj stariji sin. Mlađi sin nije znao za ubistvo oca, a na pitanje gde je nestao, majka mu je rekla da je otišao u Južnu Ameriku. On je, u svojstvu svedoka, izjavio da je otac njega, brata i majku često tukao i maltretirao.

Jama na njivi iz koje je iskopano telo Srećka Ljubenovića


- Poslednji put oca sam video kad sam imao 13,5 godina. Bili smo sami u kući i on je počeo da viče. Kad sam ga pitao zašto to radi i da li mu je dobro, on me je dohvatio, podigao i bacio kroz otvoren prozor u dvorište - naveo je L. Lj. u svojoj izjavi.

Aleksandar Ljubenović / Žrtva Srećko Ljubenović (desno)

PUCAO ZBOG ZLOSTAVLjANjA

NA saslušanju je i optuženi Aleksandar tvrdio da ih je otac tukao i maltretirao, naročito njihovu majku. Naveo je da je to glavni motiv zbog kojeg se odlučio na ubistvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

unuka akoholičara

28.06.2018. 15:06

@zora - Zlostavljač je zlostavljač, bio roditelj ili neko drugi. Očito, živeo/la si mirnim porodičnim životom, pa ne znaš kako je kad u svom domu svaki dan strepiš, zato i ne očekujem da neke stvari razumeš. Ja lično nisam imala tu sreću, zato Aleksandra apsolutno razumem, podržavam i skidam mu kapu.