Тражио паре од оца, па га искасапио са 20 убода (ФОТО)

Ј. Д. ЉУТИЋ

уторак, 06. 02. 2018. у 16:16

Тражио паре од оца, па га искасапио са 20 убода (ФОТО)

Фото А.Станковић

У породичном стану у Ресавској улици Радош Љумовић (36) убио Бранимира Љумовића (79). Посвађали се због новца, који је син вероватно тражио за дрогу

РАДОШ Љумовић (36) убио је у уторак, како се сумња, у породичном стану у Ресавској улици 38 у центру Београда, са 15 до 20 убода ножем оца Бранимира (79), иначе дугогодишњег секретара Удружења за комуналне делатности и саветника у Привредној комори Србије.

Убиству је, према првим незваничним информацијама, претходила свађа сина и оца, највероватније због пара. Радош је, према казивању комшија, био дугогодишњи наркоман и више пута је лечен у установама за одвикавање од дроге. Међутим, увек се враћао старом пороку и непрекидно уцењивао породицу и тражио паре за наркотике.

Злочин се догодио око 15 часова. Након што је измасакрирао оца, Радош је отишао у суседну зграду, у улаз у Ресавској 40, код дугогодишњег пријатеља Андона. Наводно, кратко му је рекао:

- Убио сам тату.

Андон је одмах позвао телефоном Хитну помоћ и полицију, а Радош се вратио у стан.
Прочитајте још - Убица оца се бранио ћутањем


Недуго затим, у Ресавску 38 стигли су полиција, надлежни тужилац и Хитна помоћ. Бранимиру Љумовићу није било помоћи и лекари су могли само да констатују смрт, док је његовој супрузи Драгици, иначе судији Вишег суда, кад је чула шта се догодило, позлило, па јој је указана помоћ. О убиству су обавештене и Радошеве две сестре.

Комшилук је у уторак био шокиран свирепим убиством Билија, како су сви звали сада покојног Бранимира и за којег имају само речи хвале.


- Билија и његову фамилију познајем од детињства - каже један од комшија. - Отац му се с породицом доселио из Црне Горе после Другог светског рата. Били има брата Бобана и сестру Бранку. Ожењен је Драгицом и изродили су троје деце. За њих имам само речи хвале, јер су заиста дивни људи и примерна породица. Само им је Радош био проблематичан.

Како сазнајемо, Радош је у уторак у току преподнева шетао пса - вучјака, са којим је свакодневно седео у парку Мањеж. Ту је проводио време са пријатељима који су, према казивању комшија, такође били "сумњиви". Верују да су и они, као и Радош, наркомани.

- Никада нисам чуо да су се Били и Драгица жалили на ћерке и сина - каже наш саговорник. - Међутим, сви у крају смо знали да имају великих проблема са Радошем. Наводно, он се бавио дизајном, али не знам да ли је икада нешто радио. Издржавали су га родитељи, направили су у истој згради још један стан, у којем је углавном он обитавао. Све су чинили да му угоде, а Радош је кад год је могао узимао од њих новац за дрогу. Јадни људи.


Увиђај у Ресавској 38 трајао је скоро три сата. Након тога полиција је из стана извела Радоша, који се када је сео у полицијско возило, безбрижно понашао и чак отворено провоцирао и смешкао се у бројне објективе фото-репортера. Одређено му је задржавање од 48 сати, после чега ће бити приведен у Више тужилаштво на саслушање.


ТЕЛО ПОСЛАТО НА ОБДУКЦИЈУ

ПРИПАДНИЦИ МУП Србије у уторак су после увиђаја на информативни разговор привели и Радошевог пријатеља Андона, а након тога је из стана у Ресавској изнето и послато на судску медицину тело убијеног Бранимира Љумовића. Обдукцијом ће бити утврђено са колико убода ножем је син усмртио оца.

Бранимир Љумовић

УСПЕШНА ПОРОДИЦА

УБИЈЕНИ Бранимир Љумовић био је пре пет година добитник плакете "Цар Константин", која му је додељена због дугогодишњег успешног рада у привреди. Супруга Драгица дугогодишњи је судија у Апелационом, односно Вишем суду у Београду. Његов брат Бобан Љумовић био је дуги низ година високи функционер у општини Савски венац, а и сестра Бранка такође има успешну каријеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)