U KRIVIČNOJ prijavi koju je Policijska uprava Kruševac podnela protiv osumnjičenog Milutina Jeličića, predsednika opštine Brus, navodi se ukupno sedam oštećenih žena, nezvanično saznaju "Novosti". U Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu predočavaju da postupaju po prijavi jer ih je delegiralo Više tužilaštvo na osnovu rešenja o prenošenju nadležnosti od 27. marta.

Navode da je krivična prijava protiv osumnjičenog predsednika opštine podneta zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje i krivično delo polno uznemiravanje, te da se radi o više oštećenih lica.

PROČITAJTE JOŠ - SLUČAJ MILUTINA JELIČIĆA JUTKE: Policija podnela krivičnu prijavu

- Za krivično delo nedozvoljene polne radnje iz člana 182. stav 1. u vezi člana 181. stav 1. Krivičnog zakonika zaprećena je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju od tri godine, a za krivično delo polno uznemiravanje iz člana 182. a stav 1. novčana kazna i kazna zatvora u trajanju do šest meseci - navodi za "Novosti" Dragan Jovanović, javni tužilac.

Jovanović predočava da je krivična prijava sa prilozima izneta na postupanje zameniku javnog tužioca, a da će nakon upoznavanja sa dostavljenim materijalom biti zakazane određene dokazne radnje.

PROČITAJTE JOŠ - SKANDAL U BRUSU: Predsednik opštine nudio krevet umesto oglasa za posao?

- I policija i oba tužilaštva su maksimalno profesionalno pristupili celom slučaju. Ali pre podnošenja eventualnog optužnog predloga dolazi do saslušanja i ispitivanja oštećenih i osumnjičenog, što bi trebalo da se dogodi u narednom periodu - nezvanično iznosi izvor "Novosti".


NEGIRAO KRIVICU

KAKO su "Novosti" pisale, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prethodnih dana postupala je policija, gde su izjave dale i Brusjanke Marija Lukić (30), Snežana Bojić (30) i Sandra Milanović (38). One su ranije govorile o doživljenom uznemiravanju, optužujući Milutina Jeličića za više dela - od slanja nepriličnih poruka do neumesnog dodirivanja. Prozvani Jeličić je i u izjavi za "Novosti", potom i u saopštenju za medije, na kraju i pred policijom, ostao pri tvrdnji da nije kriv.