Sedam žena krivi Jutku

E. V. N.

29. 03. 2018. u 14:28

Policijska prijava protiv predsednika opštine Brus. U zavisnosti od dela preti mu do tri godine robije

Седам жена криви Јутку

Milutin Jeličić

U KRIVIČNOJ prijavi koju je Policijska uprava Kruševac podnela protiv osumnjičenog Milutina Jeličića, predsednika opštine Brus, navodi se ukupno sedam oštećenih žena, nezvanično saznaju "Novosti". U Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu predočavaju da postupaju po prijavi jer ih je delegiralo Više tužilaštvo na osnovu rešenja o prenošenju nadležnosti od 27. marta.

Navode da je krivična prijava protiv osumnjičenog predsednika opštine podneta zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje i krivično delo polno uznemiravanje, te da se radi o više oštećenih lica.

- Za krivično delo nedozvoljene polne radnje iz člana 182. stav 1. u vezi člana 181. stav 1. Krivičnog zakonika zaprećena je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju od tri godine, a za krivično delo polno uznemiravanje iz člana 182. a stav 1. novčana kazna i kazna zatvora u trajanju do šest meseci - navodi za "Novosti" Dragan Jovanović, javni tužilac.

Jovanović predočava da je krivična prijava sa prilozima izneta na postupanje zameniku javnog tužioca, a da će nakon upoznavanja sa dostavljenim materijalom biti zakazane određene dokazne radnje.

- I policija i oba tužilaštva su maksimalno profesionalno pristupili celom slučaju. Ali pre podnošenja eventualnog optužnog predloga dolazi do saslušanja i ispitivanja oštećenih i osumnjičenog, što bi trebalo da se dogodi u narednom periodu - nezvanično iznosi izvor "Novosti".


NEGIRAO KRIVICU

KAKO su "Novosti" pisale, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prethodnih dana postupala je policija, gde su izjave dale i Brusjanke Marija Lukić (30), Snežana Bojić (30) i Sandra Milanović (38). One su ranije govorile o doživljenom uznemiravanju, optužujući Milutina Jeličića za više dela - od slanja nepriličnih poruka do neumesnog dodirivanja. Prozvani Jeličić je i u izjavi za "Novosti", potom i u saopštenju za medije, na kraju i pred policijom, ostao pri tvrdnji da nije kriv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

N.N.

29.03.2018. 16:03

@BOZA ZEMUNAC - Bozo, takvi ne bi dirali tvoju sestru. Oni znaju koga diraju, ili koga nema ko da zastiti, ili kome je zastitnik slabiji. Vidis da je onoj sekretarici muz dobio resenje da ukloni kiosk koji 42 godine stoji na tom mestu. Znaci, on sme da maltretira i njenog muza, ne samo sekretaricu.

Tata Mata

29.03.2018. 15:15

Ne sme se dozvoliti da muškarci maltretiraju žene kao i da se ostavljene žene svete.

N.N.

29.03.2018. 16:01

Za maltretiranje 7 zena 3 godine??? Koliko bi dobio za maltretiranje 1-2 zene?? Dobio bi nagradu?? Nije ni cudo zasto je ovoliko narastajuce nasilje na zenama.