TRAGEDIJA KOD GOLUPCA: Ubijen jer nije hteo da pomogne u zločinu

D. NOVKOVIĆ

24. 11. 2017. u 11:00

Dejan Jovanović (46) usmrćen hicem iz pištolja u noći između utorka i srede u Mrčkovcu kod Golupca

ТРАГЕДИЈА КОД ГОЛУПЦА: Убијен јер није хтео да помогне у злочину

UŽAS Nenad pored deponije na koju je bačeno telo njegovog brata Foto D. Novaković

ZORAN Jović (41) iz Miljevića usmrtio je hicem iz pištolja Dejana Jovanovića (46), u noći između utorka i srede u Mrčkovcu kod Golupca. Kako smo saznali, Zoran je hteo da ode u Kučevo da ubije muža svoje ljubavnice Lidije M. i od Dejana je tražio da ga tamo odveze. Kada je Jovanović to odbio, Jović mu je presudio. Telo je zatim odvezao u Srpce i bacio na deponiju.

Posle stravičnog zločina Zoran nije odustao od svoje namere, već je otišao u Kučevo. Kada je Lidija M. videla ljubavnika sa pištoljem u svojoj kući skočila je na njega. Otimajući se oko oružja Zoran je na kraju ranjen, pa je završio u požarevačkoj Opštoj bolnici.

Očajni roditelji ubijenog, LJubiša i Milada, kažu da je Dejan Zorana poznavao samo površno i da su se kobne noći sreli u seoskoj kafani.

- Dejana je te večeri ćerka Aleksandra pozvala telefonom i on joj je rekao da uskoro stiže kući. Međutim, nije se pojavio, pa smo ga svuda tražili, a sutradan smo njegov nestanak prijavili policiji. Nismo ni slutili da nam sin leži mrtav na deponiji kod groblja u Srpcu - priča nesrećni otac LJubiša.

PRETRAŽIVALI OKOLNA SELA SVUDA smo tražili Dejana. Po dva puta pretražili smo sva okolna sela. Nismo ni slutili da on mrtav leži na deponiji u Srpcu. Da to policiji nije rekao njegov ubica, ko zna kad bismo našli Dejanovo telo - kažu Dejanovi roditelji.

Pošto je i policija tragala za Dejanom, njegovim roditeljima dojavili su da je, u međuvremenu, viđen njegov auto na putu.

- Niko nije ni slutio da u kolima nije Dejan, već Zoran, koji se tada nije zaustavio na naredbu policije, već se dao u bekstvo - kaže LJubiša.


Zoran je nakon zločina otišao u Zelenik, gde se presvukao, a onda Dejanovim autom produžio za Kučevo, jer je planirao da ubije supruga Lidije M. Međutim, ona je pokušala da ga spreči u tome, pa je, u otimanju, pištolj opalio i pogodio Zorana u stomak.

Posle operacije u Opštoj bolnici u Požarevcu, Zoran je van životne opasnosti, ali pod policijskim obezbeđenjem. Čim se oporavi, biće predat na saslušanje Višem javnom tužilaštvu. Šta se tačno desilo u kući njegove ljubavnice tek treba da se utvrdi i okvalifikuje krivično delo, ali je izvesno da će odgovarati za teško ubistvo Dejana Jovanovića, za koje je zaprećena kazna između 30 i 40 godina zatvora.

- Naš sin se pre nekoliko godina penzionisao kao ratni vojni invalid. Bio je šest meseci na ratištu u Hrvatskoj i tamo mu je geler teško povredio očno dno. Preživeo je rat, a sad ga je ubio bivši robijaš, ni krivog, ni dužnog - kažu očajni Dejanovi roditelji.

Inače, Zoran je već dva puta robijao. Prvi put 12 godina, zbog ubistva policajca u Makedoniji. Samo dva meseca pre Dejanovog ubistva, izašao je na slobodu posle trogodišnje robije, na koju je bio osuđen jer je jednom čoveku iz Miljevića zapalio kuću koja je do temelja izgorela, a uz nju i poljoprivredna mehanizacija.

SAHRANA UMESTO SLAVLJA

DEJAN je iza sebe ostavio roditelje LJubišu i Miladu, suprugu Mariju, ćerku Aleksandru i brata Nenada, koji ima dvoje dece.

- Aleksandra je trebalo da slavi punoletstvo, ali mi je umrla tašta, pa je odloženo. Onda je slavlje pomerno za 24. decembar, ali neće ga ni tad biti, jer joj je sad otac ubijen - kaže LJubiša.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije