Miloš Veliki, a ZNAKOVI MALI: Vozači stižu brže do odredišta, ako ne promaše skretanje

S. B. M.

subota, 11. 01. 2020. u 16:02

Милош Велики, а ЗНАКОВИ МАЛИ: Возачи стижу брже до одредишта, ако не промаше скретање

Foto N. Skenderija

Vozači se žale da ih putokazi na obilaznici oko Beograda ne usmeravaju na nedavno izgrađeni auto-put ka Čačku

OD kada je otvoren auto-put "Miloš Veliki", vozači brže stižu do odredišta, ali samo ako ga pronađu iz prvog puta i ne promaše loše obeleženo skretanje na obilaznici oko Beograda. Onda putovanje može i da se oduži. Putnici koji idu iz prestonice poslednje obeležje za novi auto-put vide kod Dobanovačke petlje, a kasnije ih saobraćajna signalizacija upućuje samo na put za Čačak, ali ne i na "Miloša Velikog". Na čitavoj obilaznici oko Beograda od Dobanovačke do Surčinske petlje nema nijedne table sa imenom vođe Drugog srpskog ustanka.

Manje pažljivi vozači, upravo od Surčinske petlje lako mogu da propuste uključenje za novi auto-put, pošto je ovaj deo loše obeležen putokazima.

Tako kada se auto-putem Beograd - Zagreb vozi ka petlji Dobanovci postoje četiri saobraćajna znaka koja upućuju na "Miloša Velikog". Ali, kada putnici nastave ka Surčinskoj petlji, kako bi obilaznicom stigli do auto-puta, nigde oznake za novu saobraćajnicu nema.

- Ne postoji obeležje da je skretanje za auto-put "Miloš Veliki" za pet kilometara, kilometar ili 500 metara - žale se šoferi. - Na samo deset metara od uključenja na novu deonicu Surčin-Obrenovac je putokaz na kome stoji uputstvo da je skretanje za Čačak desno. Čak i taj znak je neupadljiv i ako vozite u koloni ili iza kamiona, velike su šanse da ga ne vidite i da promašite put.

Pročitajte i: Auto-put podigao cenu njiva četiri puta: Veliko interesovanje investitora za zemljište na "Milošu Velikom"

Problema ima i posle isključenja sa auto-puta za Obrenovac. Ukoliko neko želi da se vrati put Beograda, na raskrsnici mora da skrene ulevo. Nema semafora, a vozače iz ovog smera niko neće da propusti. A onda ponovo nastaje problem. Jasnog putokaza za Beograd, Surčin ili Dobanovce nema, već samo znak koji putnike upućuje kuda ka Sremskoj Mitrovici.

NAVIGACIJA RADI

NOVOIZGRAĐENE deonice auto-puteva u Srbiji veoma brzo se nađu i na navigacionima mapama. Svi novi automobili ili oni koji imaju automatsko ažuriranje mapa i podataka imaju "ucrtan" i novi auto-put do Čačka, pa čak i one besplatne mape, poput Maksfree navigacije.

Jedino, zasada "Miloša Velikog" nema na "Guglovim" mapama.

- Snimamo svaki metar, prilaz, objekat i uskoro završavamo posao - rekao nam je nezvanično jedan od saradnika "Gugla " u Srbiji. P. Ž.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vlada

13.01.2020. 06:00

"Nema ni jedne table sa imenom vodje Prvog srpskog ustanka " ? Zasto , zar postoji i put Karadjordja velikog , neko ne cita tekst ili ne poznaje istoriju?