SIMENS U KRAGUJEVCU SARAĐUJE SA FRANCUZIMA: Prave tramvaje i za Špance?

M. Đošović

utorak, 16. 04. 2019. u 16:02

СИМЕНС У КРАГУЈЕВЦУ САРАЂУЈЕ СА ФРАНЦУЗИМА: Праве трамваје и за Шпанце?
Proizvodnja tramvaja sa obeležjima proizvođa sa Azurne obale mogla bi već početkom naredne godine da krene za špansko tržište

U INDUSTRIJSKOJ zoni "Sobovica" kod Kragujevca uskoro će početi da se gradi nova fabrička celina francuske kompanije "Avenio" koja intenzivno sarađuje sa nemačkim "Simensom" a proizvodnja tramvaja sa obeležjima proizvođa sa Azurne obale mogla bi već početkom naredne godine da krene za špansko tržište, saznaju "Novosti".

Delegacija iz Francuske je već boravila u Kragujevcu i kako nezvanično saznajemo oduševljena je poslovnim ambijentom u "Sobovici", industrijskom zonom koju je postavio Bratislav Milanović, osnivač kompanije "Milanović inžinjering", sada član borda poznatog nemačkog giganta "Simens".

Pročitajte još - NEMAČKI "SIMENS" ŠIRI POSAO: Radna mesta za 2.000 ljudi u Šumadiji

S obzirom na to da je trenutno uređeno tek 120 hektara zemlje koja bi, prema projekcijama države i lokalne samouprave trebalo da se prostire na 663 hektara zemljišta, izgradnja nove fabričke hale treba da dobije konture već krajem jula. U integrisanoj firmi nemačkog giganta i firme srpskog biznismena iz Nemačke već kreće izgradnja konstrukcije za šinska vozila namenjena za austrijsku železnicu, a najavljeno je da bi uskoro vagoni iz Šumadije mogli da se izvoze i za londonski metro.

Tramvaji kompanije "Simens - Avenio" prvo kreću za francusko i špansko područje, a zatim i za tržišta Severne Amerike, Azije, Afrike.