Nedimović: Srpska pšenica posle 30 godina u Egiptu

Tanjug

sreda, 17. 10. 2018. u 12:46

Недимовић: Српска пшеница после 30 година у Египту

Branislav Nedimović
Foto: Tanjug

Posle 30 godina pšenica iz Srbije počeće da se izvozi u Egipat, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i dodao da će taj izvoz početi u decembru
Posle 30 godina pšenica iz Srbije počeće da se izvozi u Egipat, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i dodao da će taj izvoz početi u decembru.

"Godinu dana se radilo na tom poslu. Registrovali smo se kod njihove agecije za uvoz", rekao je Nedimović za RTS.

Prema njegovim rečima, Srbija ima dva miliona tona pšenice za izvoz i proizvođači će biti ohrabreni da nadalje seju tu kulturu.

Upitan da li Srbija ima dovoljno jabuka, koje su potrebne Indiji, Nedimović je rekao da je pre svega važno da se ne fokusira samo na jedno tržište - tržište Rusije.

Pročitajte još - Nedimović: Satelit čuva državne njive


On je rekao i da se u Rusiji podižu novi zasadi jabuka, naročito u Krasnodarskoj oblasti, i ukazao da je uvek potrebno imati alternativno tržište, ako stvari krenu loše.

"Cilj nam je da s Kinom i Indijom otvaramo nova tržišta, na prostoru severne Afrike - Maroka i Alžira, i da se vratimo na tržišta na kojima smo ranije bili prisutni", rekao je Nedimović i dodao da fokus treba da bude na bogatijim tržištima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)