U Kruševcu ponovo prave gume

S. Babović

sreda, 12. 02. 2014. u 21:19

У Крушевцу поново праве гуме
„Trajal“ posle raskida privatizacije: Dve fabrike u Žiževcu i Kruševcu ponovo rade. Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić očekuje obnavljanje saradnje sa RTB „Bor“ i Ministarstvom odbrane

POSLE nekoliko meseci pauze, a skoro tri meseca nakon raskida privatizacije sa bugarskom kompanijom „Brikel“, puštene su u rad dve fabrike Korporacije „Trajal“: Fabrika guma za dvotočkaše i unutrašnje gume u Ćićevcu i Fabrika teretne i industrijske pneumatike u Kruševcu. U poslovodstvu očekuju da će se sada u tim pogonima raditi u kontinuitetu.

Veruju i da će se dnevno u ćićevačkim pogonima proizvediti 2,7 tona proizvoda, a u kruševačkim - 17 tona. Plasman proizvoda je obezbeđen za većinu proizvodnih programa u četiri fabrike koje rade pod okriljem „Trajala“.

- Do privatizacije, osim Fabrike zaštitnih sredstava, gde je proizvodnja vrlo heterogena, i programa pirotehnike u Fabrici detonita, ostale fabrike su radile praktično 24 sata dnevno, dok se u vreme novogodišnjih i božićnih praznika radio remont - ističe Miloš Nenezić, generalni direktor Korporacije „Trajal“. - To ćemo probati da uradimo i sada.

U godini privatizacije, 2006. prodaja „Trajala“ je iznosila 45 miliona evra, dok je lane zabeleženo 20 miliona evra od prodaje, s tim da je u međuvremenu Fabriku auto-guma kupio „Kuper“.

- Podnet je i zahtev za uvođenje programa restrukturiranja i očekujemo da će do 10. marta ta odluka biti doneta - napominje Sonja Veselinović, zastupnik kapitala. - Promenili smo organizacionu strukturu i delimično organe upravljanja. Pomaka ima. Nadležni pokazuju veliko razumevanje za nastavak proizvodnje, zbog programa koji je važan i za Kruševac i za državu.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić očekuje i obnavljanje bliske saradnje sa RTB „Bor“ i Ministarstvom odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

grrr

13.02.2014. 08:31

Pocnite proizvodnju automobilskih guma....pristupacna cena-domaci proizvod i fabrika ce se dici na noge garant za dve sezone prodaje ! Treba nam to verujte !

bager

13.02.2014. 17:18

@grrr - Nasi znaju proizvesti ali neznaju prodati ,jer glavna mesta u marketingu drze nesposobni ,,,