Može li nam i na kojin način u borbi sa virusom korona pomoći VAKCINA PROTIV GRIPA: Profesor Tiodorović dao odgovor na VAŽNO PITANjE

Novosti Online

sreda, 08. 07. 2020. u 19:27

Може ли нам и на којин начин у борби са вирусом корона помоћи ВАКЦИНА ПРОТИВ ГРИПА: Професор Тиодоровић дао одговор на ВАЖНО ПИТАЊЕ

Foto: Printskrin

Moraćemo da izbegnemo sudar virusa gripa i korone
PRVI talas korona virusa u Srbiji još nije završen, a već se razmišlja o onom koji sledi na jesen, koji će se najverovatnije dogoditi kada bude prisutan i virus gripa.

Stručnjaci govore da će vrlo biti teško razlikovati ova dva virusa, jer su veoma slični.

A, kako bi se makar malo olakšala situacija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče obaveznu vakcinaciju više od dva miliona ljudi protiv virusa gripa.

- Ovo je mala briga u odnosu na to što nas čeka. Moraćemo da izbegnemo sudar virusa gripa i korone. Vakcinu protiv gripa će morati da prime svi zdravstveni radnici, policija, vojska, deca od tri do 12 godina, hronični bolesnici, šalterski službenici. Nastupila bi katastrofa da se sudare ova dva virusa. Najteži talas očekujemo oko 1. novembra - rekao je Vučić.

Može li nam i na koji način pomoći vakcina protiv virusa gripa, odgovor je dao prof. dr Branislava Tiodorovića, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korone.

On objašnjava da ona nikako ne može pomoći kod korone, ali da vakcinacijom protiv gripa može da se eliminiše makar jedan deo opasnosti koja vreba na jesen.

- Vakcinisati na vreme protiv gripa to znači eliminisati na vreme makar jedan deo opasnosti. Znači, nećemo time eliminasti koronu, ali možemo time da eliminišemo jedan od faktora koji može veoma da oteža probleme sa koronom. To znači vakcinisati pre svega one prioritetne grupe, stare ljude i hronične bolesnike, a može i druge - rekao je prof. dr Tiodorović.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Vesic AARON

08.07.2020. 20:14

A na koji fazon vakcina protiv gripa može da zaštiti? Ja nikada nisam primio i nikada, ali nikada nisam bio teže bolestan ili imao gripu... Dok poznajem ljude koji su primali i opet bili bolesni. U čemu je fora?

Vesic AARON

08.07.2020. 20:14

A na koji fazon vakcina protiv gripa može da zaštiti? Ja nikada nisam primio i nikada, ali nikada nisam bio teže bolestan ili imao gripu... Dok poznajem ljude koji su primali i opet bili bolesni. U čemu je fora?

Gastarbajter

08.07.2020. 21:09

Reklama. hvali se da su doktori pricajuci da neznaju o cemu se radi? mesecima. A deluju kako im SZO kaze. Donatori SZO su proizvodjaci vakcine. Svaka odluka maksimalno uskladjena sa profitom onih u ovim lancu prodaje vakcine.