NOVOSTI SAZNAJU: ODBAČENA Bujoševićeva kandidatura

V.C.S.

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 19:27

НОВОСТИ САЗНАЈУ: ОДБАЧЕНА Бујошевићева кандидатура

Foto: V.Danilov

Upravni odbor RTS otvorio pristigle aplikacije za generalnog direktora
UPRAVNI odbor RTS otvorio je danas pristigle prijave na konkurs za novog generalnog direktora javnog servisa. Kako saznaju „Novosti“, dve prijave su prihvaćene, a tri odbačene, među kojima je prijava i aktuelnog v.d. direktora Dragana Bujoševića, jer nije potpisana.

UO je prihvatio prijave Vaska Vasovića, dugogodišnjeg snimatelja i direktora fotografije RTS-a, i Marka Milutinovića, odgovornog urednika PGP RTS i urednika i voditelja emisije „Lice nacije“ na TV Pančevo. Njih će u narednim danima članovi UO pozvati na razgovor.


Odbačene su kandidature Vladimira Palikuće, novinara i urednika „Jutarnjeg programa“ i poznatog lica „Beogradske hronike“, kao i Svetisalava Nedeljkovića, novinara RTS u penziji. Oba kandidata su propustila da dostave dokaze da su bar 10 godina bili na rukovodećim pozicijama, što je bio jedan od uslova konkursa.


Kako nam je objašnjeno u ovoj medijskoj kući, UO ima rok od 45 dana da odluči o novom direktoru. Ukoliko niko od kandidata ne bude izabran, konkurs se ponovo raspisuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije