Prvi potpredsednik vlade Srbije u Krupnju: Zgrada za izbegle (FOTO)

Novosti Online / V.Mitrić

nedelja, 24. 05. 2020. u 10:52

Први потпредседник владе Србије у Крупњу: Зграда за избегле (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Ivica Dačić prisustvovao je svečanom otvaranju zgrade sa pet stanova za izbegličke porodice iz BiH i Hrvatske
Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova prisustvovao je u Krupnju svečanom otvaranju zgrade sa pet stanova za izbegličke porodice iz BiH i Hrvatske, koje su odlučile da žive u ovom gradiću u središtu Rađevine.


Toj svetkovini, pored ostalih, prisustvovali su i Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i domaćin, Ivan Isaiilović, predsednik opštine Krupanj, grada koji je jedan od onih, koji je, u vreme egzodusa Srba, početkom devedesetih godina, širom otvorio vrata za sve nevoljnike, u meri u kojoj se moglo i na njihovom zbirnjavanju, uz pomoć državnih institucija,čini to svih ovih godina.


Prema Dačićevim rečima Srbija nastoji da zbrine sve te ljudi, koji su, ne svojom krivicom, ostali beskućnici.Ogroman posao je učinjen, ostalo je još posla, „koji intenzivno napreduje“.- Sa zadovoljstvom mogu da najavim da može uskoro možemo da očekujemo useljenje zgrada u Svilajncu, Bačkom Petrovcu i Bačkoj Palanci -rekao je Dačić. -Završen je i kompleks zgrada sa 276 stanova u Novom Sadu. Koliko sutra podelićemo ključeve za 20 stanova u Valjevu.


Dačić je korisnicima stanova u Krupnju čestitao nove domove i poželeo da „više nikad ne morsju da se sele“.